Θόδωρος Σκυλακάκης: Η Ελλάδα θα αποφύγει την ύφεση

Την άποψη ότι η χώρα μας θα αποφύγει την ύφεση, εξ αιτίας της κρίσης που δημιούργησε σε όλη την Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία, εξέφρασε απόψε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα «Ευκαιρίες και προοπτικές του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτκότητας Ελλάδα 2.0», που οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τίς επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία δήλωσε: «Η Ευρώπη θα μπεί σίγουρα σε επιβράδυνση και αρκετές χώρες θα μπούν σε ύφεση.

Η δική μας χώρα με την βοήθεια και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της υψηλής ανάπτυξης και του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, θα αποφύγει την ύφεση. Θα έχουμε μια επιβράδυνση αλλά όταν θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην οικονομία».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 υποστήριξε ότι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εγχώρια οικονομία χαρακτηρίζοντας το ως μεγάλη ευκαιρία για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα χαρακτήρισε κομβική την ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες του προγράμματος καλώντας τους επιχειρηματίες να κινηθούν γρήγορα, ώστε να ωφεληθούν από αυτό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ανέφερε ότι, «πρόκειται για κονδύλια που έχουν μεγάλη ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κονδύλια που για να μπορέσει να τα απορροφήσει έγκαιρα η χώρα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα».

Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται να ενημερωθούν οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί για να ενημερώσουν τους πελάτες τους δηλαδή τις ίδιες τις επιχειρήσεις για όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης αυτών των κονδυλίων είτε αφορά επιχορηγήσεις είτε αφορά δάνεια.

Ο κ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και στη συνέχεια θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη.

Το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για την εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content