Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης – Από 6 έως 10 το πρωί της Δευτέρας

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται η σορός τουτέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες που επιθυμούν, θα μπορούν να προσέλθουν στο παρεκκλήσι, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.
Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως μετά, η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Ποιοι θα παραστούν

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα παραστούν τόσο ο Ισπανός Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια όσο και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η Βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου Β.

 

Στην πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει τόσο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πιθανότατα στην κηδεία να παραστεί τόσο η βασιλική Πριγκίπισσα Αννα, η οποία και βρισκόταν ήδη στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, όσο κι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο πιο μικρός γιος της Ελισάβετ.

Μάλιστα δεν είναι απίθανο να μεταβεί στην Ελλάδα και ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία στην κηδεία τουλάχιστον 20 εστεμμένων ή μελών από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content