Τα σούπερ μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ στηρίζουν τους πληγέντες από την κρίση της πανδημίας

Στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η εκδήλωση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η υπογραφή των συμφωνητικών για την παράδοση των δωροεπιταγών μεταξύ των εκπροσώπων της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και των σωματείων των εργαζομένων στο κλάδο του τουρισμού, που δοκιμάζονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του Covid-19.

Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τα super market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ που είχαν την πρωτοβουλία της κοινωνικής δράσης αλληλεγγύηςκαι την Περιφέρεια Κρήτης.

“Εύχομαι του χρόνου να χαμογελάμε όλοι μαζί. Στα δύσκολα είμαστε μαζί” , ήταν το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, κα. Χριστίνα Χαλκιαδάκη εκφράζοντας παράλληλα την ευχή “του χρόνου ο τουρισμός μας να ορθοποδήσει”.

“Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους προμηθευτές μας” συνέχισε η κα. Χαλκιαδάκη, “που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία των Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης και καταφέραμε να μαζέψουμε πάνω από 170.000 ευρώ, με τη συνεργασία όλων μας, προκειμένου να είμαστε κοντά  σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Οι Κρητικοί έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα είμαστε μαζί και θα είμαστε κοντά τους μέχρι αυτή η κρίση να περάσει και να μας βρει όλους καλά, ασφαλείς και υγιείς!” Οι δικαιούχοι είναι 1.150, από 150 ευρώ σε δωροεπιταγές.

Η διανομή των δωροεπιταγών θα ξεκινήσει την Πέμπτη από τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης.

“Θα θέλαμε να μην υπάρχει ανάγκη, για αυτό κι ευχόμαστε πραγματικά ο τουρισμός μας που τροφοδοτεί όλη την οικονομία της Κρήτης όλα αυτά τα χρόνια – και τον πρωτογενή τομέα και τον δευτερογενή.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτή την κρίση. Εξάλλου η Περιφέρεια παλεύει καθημερινά για να εξασφαλίσει και τις θέσεις εργασίας και τη στήριξη που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι που επλήγησαν από την οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε” πρόσθεσε η κ. Χαλκιαδάκη.

 

“Στηρίζουμε την κρητική παραγωγή γιατί πίσω από αυτή κρύβονται θέσεις εργασίας” σημείωσε επίσης – μεταξύ άλλων – η κα. Χαλκιαδάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, η κ. Χαλκιαδάκη επισήμανε ότι το 40% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές φέτος, ενώ το 25% κράτησε μέρος του εισόδηματός του για να πάει διακοπές του χρόνου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: “Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες της Περιφέρειας Κρήτης στα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, για αυτό το κοινωνικό έργο το οποίο πραγματοποιούν σήμερα απέναντι στους ανθρώπους του τουρισμού που έχουν πληγεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Με πράξεις τέτοιες, όπως της Χριστίνας και του Μηνά (Χαλκιαδάκη), δείχνουν τον δρόμο και σε άλλους επιχειρηματίες να μπορούν να προσφέρουν και σε άλλους ανθρώπους που αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξη όλων. Στα δύσκολα, όπως είπε και η Χριστίνα, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των καιρών. Η Περιφέρεια είναι εδώ, συνέβαλε ούτως ώστε να μπορούμε να βρούμε τους ανθρώπους αυτούς σε συνεργασία με όλα τα Σωματεία για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλη η κίνηση γίνεται από τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να μην χρειάζονται τέτοιες κινήσεις, και να κάνουμε άλλες δραστηριότητες πάλι κοινωνικού περιεχομένου- αλλά όχι με κουπόνια. Ο στόχος όλων είναι να υπάρχουν οι δουλειές, οι άνθρωποι να δουλεύουν. Όλα αυτά τα χρόνια, ο,τι χρειαστήκαμε, ό,τι ζητήσαμε για τους συνανθρώπους μας, τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης ήταν δίπλα μας! Και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα!”

 

H επιλογή των ωφελουμένων έγινε με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε συνεργασία με τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων: Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου, το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «ΕΡΜΗΣ», και το σωματείο επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Το πρόγραμμα της δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης αφορά σε 1.149 ωφελούμενους, στους οποίους τα super market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ σε συνεργασία με τους προμηθευτές τους, προσφέρουν το ποσό των 172.350€ σε δωροεπιταγές.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ