Συγκινητικές εικόνες στη Μητρόπολη της Αθήνας – Η Ελλάδα γονατίζει μπροστά στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από το απόγευμα σήμερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη και πλήθος κόσμου σχηματίζει ουρές έξω από τη Μητρόπολη των Αθηνών, για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο δημιουργό.

Χιλιάδες άτομα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στους γύρω δρόμους, αναμένοντας να ανοίξουν οι πύλες στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού Αθηνών. Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη κατέφθασε λίγο μετά τις 16:40 υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς» και η αστυνομία επιτρέπει την είσοδο σε μικρές ομάδες ανθρώπων.

 

«Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content