Στις 11:30 η ενημέρωση Πλεύρη για πανδημία και άρση μέτρων -Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα
Σήμερα Μ. Τετάρτη το πρωί στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου, υπό τον Θάνο Πλεύρη, για τις εξελίξεις στην πανδημία, αλλά και την άρση των μέτρων.

Στην έκτακτη αυτή ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να αναφερθεί στα έως τώρα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε και η επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων από 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν εκτός από τον κ. Πλεύρη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει Πάσχα, παραμένουν σε ισχύ ορισμένα μέτρα, προκειμένου όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες οι εορτασμοί να γίνουν με προσοχή και να μην προκύψει επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μεταξύ άλλων, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης.

Από τη μεριά του, πάντως, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το Πάσχα, ακόμα κι αν παρατηρηθεί μια αύξηση των δεικτών λόγω συγχρωτισμού.

Τα μέτρα που αίρονται μετά την Πρωτομαγιά

Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους χώρους
Από 1η Μαΐου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα για να πηγαίνουν στην εργασία τους
Από 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία και η επιστροφή των μαθητών μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς test, αλλά με μάσκα
Από 1η Μαΐου εως 31/8 αίρονται οι μετρικοί περιορισμοί για τους κλειστούς χώρους (θα λειτουργούν με πληρότητα 100%).

 

 

iefimerida.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ