Σφοδρή επίθεση της Σοφίας Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ για το «μετά θα λογαριαστούμε»

Άγρια επίθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε» αλλά και τις απειλές κατά της κυβέρνησης που εκτόξευσε χθες με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη από το βήμα της Βουλής.

«Αντί να καθίσουν ήσυχοι να περάσει η μπόρα, προσπαθούν να διχάσουν το λαό και έχουν μπει όλοι σε μια διαδικασία απειλών. Τι είναι αυτό το “μετά θα λογαριαστούμε”; Ποιον απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του; Είναι το καινούργιο “ή εμείς ή αυτοί”, το καινούργιο “ή θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε”; Η χώρα κινδυνεύει και κάποιοι παίζουν στο Twitter. Ο ένας διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για capital controls, ο άλλος απειλεί με χυδαιότητες παριστάνοντας τον Καραϊσκάκη. Και δεν είναι τυχαίοι, είναι στελέχη σας, είναι εδώ μέσα στη Βουλή. Αυτός ο κύριος δικαιολογείται τώρα ότι πήρε δάνειο από τον Καραϊσκάκη. Σε ποιους τα είχε πει αυτά ο Καραϊσκάκης; Στους Έλληνες ή στους Τούρκους και στον Μαχμούτ Πασά; Ας όψεται ο κύριος αυτός που δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του, διαφορετικά υπάρχει παράδειγμα αθυροστομίας για να του απαντήσουμε. Τέτοιο θράσος και τέτοιο μίσος και τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς», είπε η κυρία Βούλτεψη.

Μάλιστα, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και στην Ισπανία, λέγοντας πως οι δύο αυτές χώρες δεν κατάφεραν έγκαιρα να πάρουν μέτρα λόγω της απλής αναλογικής και της ασυνεννοησίας που υπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο: «Ισπανία και Ιταλία είναι τα μοντέλα που μας διαφημίζετε, απλή αναλογική, τρικομματική και τετρακομματική κυβέρνηση που δεν συνεννοούνται ποτέ μεταξύ τους. Στην Ισπανία το είχαν ρίξει κανονικά στο σορολόπ, καλούσαν τον κόσμο σε εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας ενώ είχαν ήδη νεκρούς, τα κρούσματα ανέβηκαν κατακόρυφα, αρρώστησαν όλες οι γυναίκες, η γυναίκα του πρωθυπουργού, η γυναίκα του Ιγκλέσιας, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ίδια εικόνα και στην Ιταλία: διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειών, χιλιάδες Κινέζοι στην Ιταλία για να γιορτάσουν την Κινεζική Πρωτοχρονιά, η κυβέρνηση μειοψηφίας δεν έχει δεδηλωμένη, δεν έχει ψηφιστεί καν ο προϋπολογισμός. Ίδρωσαν να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Η κυρία Βούλτεψη ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν σκοτώνει τον καπιταλισμό αλλά τον χαβαλέ, και ότι οι πολίτες θέλουν σταθερότητα για να γλιτώσουν απ’ αυτόν τον χαβαλέ: «Αυτά που συμβαίνουν σε αυτές τις χώρες είναι αποτέλεσμα της ακυβερνησίας και της ασυνεννοησίας, αυτά που μας διαφημίζετε συνέχεια με την απλή αναλογική και τις κυβέρνησης μειοψηφίας. Ο κορωνοϊός σκότωσε τον χαβαλέ, δυστυχώς μαζί με χιλιάδες ανθρώπους. Όταν τελειώσουν όλα αυτά δεν θα λογαριαστείτε μαζί μας, θα λογαριαστείτε με τον λαό που θα καταργήσει στην πράξη την απλή αναλογική».

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ