Πρόταση δυσπιστίας: Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών σήμερα στη Βουλή και το απόγευμα η ψηφοφορία

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους στη Βουλή. Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι είναι μια διαδικασία που δίνεται η δυνατότητα για σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε εκείνη της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στη συζήτηση στη Βουλή κινούμενος σε τρεις άξονες:

Πρώτον, το θέμα των υποκλοπών έχει απαντηθεί επανειλημμένως και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελέσει κεντρικό άξονα της συζήτησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα και κατά την ομιλία του προχθές στο Ηράκλειο, όταν προανήγγειλε πως η συζήτηση θα είναι ευρύτερη για «να μάθουμε πολλά», σημειώνοντας πως «σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών, εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί, με ευθύτητα», καθώς «αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ».

Ο δεύτερος άξονας στον οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με τη σύγκριση και τα πεπραγμένα των δύο κυβερνήσεων, που αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής του. Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου λένε πως ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς και στο κράτος δικαίου, που έχει κάνει αντιπολιτευτική σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός δεν θα είναι ο μόνος τομέας που θα υπάρξει σύγκριση, καθώς, όπως προειπώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν εκτενείς αναφορές στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στο θέμα του μεταναστευτικού, με την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» να αποδεικνύει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τον τρόπο που πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο τρίτος άξονας, ο οποίος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι το μέλλον και όσα σχεδιάζονται για την επόμενη τετραετία. «Εύχομαι οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το νέφος της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και τελικά να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί πραγματικά που μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη ομιλία του στο Ηράκλειο, επιχειρώντας φυγή προς τα εμπρός.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content