Προς συμφωνία για debate των 5 πολιτικών αρχηγών στις 15 Ιουνίου

Συμφωνία -όπως αναφέρουν πληροφορίες- υπάρχει στη Διακομματική Επιτροπή για τη διεξαγωγή debate μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων (των πέντε που μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου), εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «5» για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν ότι ως ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ προτείνεται η 15η Ιουνίου, δηλαδή η μεθεπόμενη Πέμπτη.

Διαφορετικές είναι οι προτάσεις των κομμάτων για το πώς θα γίνει η συζήτηση, με τη ΝΔ να προτείνει 6+1 θεματικές και διεξαγωγή ελεύθερης ερώτησης (αντί για τη θεματική της Κλιματικής Αλλαγής) και τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει 7+1 θεματικές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ωστόσο θετικό κλίμα για διεξαγωγή ελεύθερης ερώτησης, ενώ υπέρ του ενδεχομένου αυτού τάσσεται και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ προέβαλε κάποιες ενστάσεις σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ, καθώς έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση, και αντιπρότεινε ως ημερομηνία την 18η Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως ο Κώστας Πουλάκης, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική, πρότεινε να αναλάβει η ΕΣΗΕΑ το ντιμπέιτ, ενώ ο Άκης Σκέρτσος, εκπρόσωπος της ΝΔ, φέρεται να υποστήριξε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν είναι αναγκαίο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, που ζητούσε, επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content