Πριν μπεί το πρώτο, πάμε και για δεύτερο καλώδιο στη γραμμή Κορακιάς – Αττικής!

Πριν καλά – καλά αρχίσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση της καλωδιακής σύνδεσης Κορακιάς – Αττικής, άρχισαν οι συζητήσεις για την πόντιση και… δεύτερου καλωδίου, μετά από εκείνο που θα ποντίσει η Αριάδνη Interconection, όπως αναφέρεται στο ενδιαφέρον δημοσίευμα που θα διαβάσετε στη συνέχεια.

Το δεύτερο υπό συζήτηση καλώδιο, θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τη μεταφορά ρεύματος από ιδιωτικές ΑΠΕ, οι σχεδιασμοί των οποίων βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο!

Το δημοσίευμα:

Στον τομέα των ΑΠΕ η ΔΕΗ διαθέτει άδειες 300MW στην Κρήτη και βρίσκεται σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου που έχει πρόγραμμα ανάπτυξης 36 συστοιχιών αιολικών σταθμών και τον όμιλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής που έχει αντίστοιχα για άλλες 33. Οι άδειες αυτές αθροιζόμενες οδηγούν σε ένα σύνολο 950MW άρα με την συμμετοχή της ΔΕΗ το όλο project ξεπερνά τα 1000MW.

Προϋπόθεση βέβαια για να υλοποιηθούν τα έργα των δύο ιδιωτικών ομίλων είναι να κατασκευαστεί δεύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση Κρήτης – Αττικής για την μεταφορά της ενέργειας μετά αυτήν της Αριάδνης. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται αίτηση για το πακέτο Γιούνκερ για την χρηματοδότησή του.

Παράλληλα με τις προϋποθέσεις αυτές ενδέχεται να δούμε ενδιαφέρον και από άλλον μεγάλο ενεργειακό όμιλο.

Το μεγαλύτερο μέρος  στην ανάπτυξη των ΑΠΕ για την ΔΕΗ πάντως θα αφορά φωτοβολταϊκά

 

www.worldenergynews.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ