Πέθανε ο πρώην βουλευτής και συνδικαλιστής Γιάννης Μανώλης

Είχε πάει για μπάνιο στη θάλασσα...

Πέθανε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανώλης, στα 69 του χρόνια.

Σοκάρει η αφήγηση των φίλων του πρώην βουλευτή της ΝΔ  για το πώς βρήκε τον θάνατο, μετά από μπάνιο στην θάλασσα, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οπως αφηγούνται, ο Γιάννης Μανώλης ένιωσε αδιαθεσία λίγη ώρα μετά το μπάνιο που είχε πάει με τους φίλους του στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Γι αυτό και αποφάσισε να φύγει με το αυτοκίνητο και να επιστρέψει σπίτι του.Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του, αναφέρουν ότι όταν είδαν τον πρώην βουλευτή και συνδικαλιστή της ΓΣΕΕ να κατευθύνεται προς το αμάξι του, δεν περπατούσε καλά. Λίγη ώρα αργότερα, ο άτυχος Γιάννης Μανώλης βρέθηκε πεσμένος μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί και τον είδαν, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο πρώην βουλευτής ήταν ήδη νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η πολιτική του διαδρομή

Ο Γιάννης Μανώλης διατέλεσε βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας και ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της ΓΣΕΕ. Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1950 στο Αραχναίο. Σπούδασε τεχνολόγος-μηχανικός. Από τον γάμο του με τη Γεωργία Μανώλη-Κοντογεωργίου απέκτησαν μία κόρη και έναν γιο.

Το 1986 ήταν Ιδρυτικό Μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το 1995-1997 αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας. Την περίοδο 1998-2004 ήταν μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 1998 έως το 2004 γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Το 2004 εκλέχθηκε πρώτος βουλευτής στον νομό Αργολίδας με τη ΝΔ, το ίδιο και το 2007. Το 2012 αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία, όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος. Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, απ’ όπου επίσης αποχώρησε. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τον θάνατο του Γιάννη Μανώλη

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Γιάννη Μανώλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο Γιάννης Μανώλης με έντονη συνδικαλιστική δράση επί σειρά ετών, διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ από το Μάρτιο του 1998 έως και το Μάρτιο του 2004.

Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός αφήνοντας το δικό του στίγμα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Ανακοίνωση της ΝΔ για την απώλεια του Γιάννη Μανώλη

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την αιφνίδια απώλεια του πρώην βουλευτή Γιάννη Μανώλη», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ. «Ως βουλευτής της Παράταξής μας, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας και ιδρυτικό μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Αγάπησε και τίμησε την ιδιαίτερη Πατρίδα του, την Αργολίδα. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», προσθέτει η Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Τη θλίψη της για το θάνατο του Γιάννη Μανώλη, πρώην Γενικού Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. «Ο Γιάννης Μανώλης με το μαχητικό χαρακτήρα του προσέφερε πολλά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ