Πανελλαδική απεργία με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις – Βασικό αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα για την ακρίβεια


Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι και φοιτητές πήραν μέρος σήμερα στις κινητοποιήσεις που έγιναν στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στους δρόμους της πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων της χώρας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και στο Ηράκλειο, όπως και στις άλλες πόλεις της Κρήτης, με την ενεργό συμπαράσταση και του εμπορικού κόσμου.

Οι διαδηλωτές ,απαίτησαν να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια που πνίγει τα  ελληνικά νοικοκυριά και για την αγορά εργασίας που συνεχίζει να θυμίζει ζούγκλα.

Η αύξηση στους μισθούς αλλά και η αναγκαιότητα καθολικής ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, βρέθηκαν επίσης  στο επίκεντρο των ομιλιών των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφου αποτελούν μέρος του βασικού διεκδικητικού πλαισίου της Συνομοσπονδίας.

Οι διαδηλωτές έδωσαν σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί να σηκώνει στις πλάτες του τα βάρη των κρίσεων ,ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες και μεγαλώνουν την λίστα των ανέργων.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ όπως αναφέρει σε ψήφισμά της, στέκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλης της Κρήτης και της Ελλάδος, στις δύσκολες ώρες που διανύουν διεκδικώντας μια σειρά αναγκαίων αιτημάτων  για την επιβίωση της επιχειρηματικότητας. 

Διεκδικούμε μια σειρά αναγκαίων αποφάσεων από την Κυβέρνηση, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την επιβίωση της.

ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

  • Τη θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
  • Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
  • Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e – ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
  • Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Ολοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης, το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και στην αύξηση της ανεργίας.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content