Ο Αδριανουπόλεως παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του Φαναρίου στην Αθήνα
Με μια σύντομη ανακοίνωση, χθες Τρίτη το βράδυ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε την αιφνίδια παραίτηση του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, από την  θέση του διευθυντή του γραφείου εκπροσώπησης του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση:

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε χθες, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος του υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις επί επταετία και πλέον υπηρεσίες του στην εν λόγω θέση.

 

Ο κ. Αμφιλόχιος ψήφισε… Αμφιλόχιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρόσφατη διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης που έγινε στο Φανάρι, ο Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος δεν ψήφισε τον εκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, αλλά τον έτερο υποψήφιο, Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος δεν είχε καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

 

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος

Ο κατά κόσμον Νικόλαος Στεργίου, γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής στις 6 Σεπτεμβρίου 1961. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Το 1984 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1984 από τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίο και Πρεσβύτερος το 1987 από τον ίδιο Μητροπολίτη. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεγάρων.

Στις 18 Οκτωβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως. Τη χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος από άλλους Μητροπολίτες τόσο της Ελλαδικής Εκκλησίας όσο και άλλων Πατριαρχείων.

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content