Μνημόσυνο για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή καθώς και στενοί συνεργάτες του τίμησαν σήμερα τη μνήμη του στο ετήσιο μνημόσυνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής», στη Φιλοθέη.

Με τη συμπλήρωση 26 ετών από την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Απριλίου 1998, στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Θεόδωρος Χαριτόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σημειώνει:

«Σήμερα, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τιμήσαμε τη μνήμη του. Λιτά και δωρικά, ακριβώς όπως πορεύτηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την Πρώτη Σερρών ως το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ιδιαίτερα φέτος, είναι μια χρονιά με ξεχωριστό και έντονο συμβολισμό, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά και από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Της μεγάλης παράταξής μας, που ίδιος οραματίστηκε ώστε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να γυρίσει σελίδα η χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη διχόνοια και τον διχασμό.

Ένας άθλος για τα ιστορικά δεδομένα της εποχής, που τον πέτυχε με προσωπικές θυσίες, συντεταγμένη προσπάθεια και γνήσιο πατριωτισμό.

Γι’ αυτό εξάλλου το αποτύπωμά του στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας παραμένει ως σήμερα ακμαίο και ανεξίτηλο.

Φεύγοντας από το ”Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”, μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια ενός άλλου μεγάλου, του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, που έλεγε ότι ”ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μια ζωντανή σύνοψη των αρετών του Ελληνισμού. Στη σταδιοδρομία του έδειξε ότι ξέρει να μειώνει τους κινδύνους και να επαυξάνει τα εθνικά οφέλη. Τον ευχαριστώ και ως Έλλην και ως φίλος”.

Πράγματι, οι Έλληνες τον ευχαριστούμε.»

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content