Μ. Κεφαλογιάννης: Ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος από καιρό για τις μεγάλες αλλαγές
«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες άμεσα και αυτές έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μα αυτό χρειαζόμαστε», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τα πρώτα νομοσχέδια που εισέρχονται προς συζήτηση στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι ήταν έτοιμοι από καιρό και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν πολύ μεγάλες αλλαγές, παρουσιάστηκε ο νέος τρόπος διοίκησης της κυβέρνησης και έχουν αναληφθεί πρώτες πρωτοβουλίες, πολύ σημαντικές κι έχουν έναν πολύ θετικό αντίκτυπο και στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι για τα πρώτα νομοσχέδια δεν είναι επαρκής ο χρόνος διαβούλευσης, ο ευρωβουλευτής σημείωσε: «Έχουμε νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό, αυτά τα θέματα τα έχουμε παρουσιάσει στον ελληνικό λαό αναλυτικά και με λεπτομέρειες και μάλιστα έχει ειπωθεί κατά κόρον ότι υπάρχουν έτοιμα αυτά τα νομοσχέδια. Έχουμε καθαρή εντολή και σε τελευταία ανάλυση η Βουλή έχει αυτήν τη δυνατότητα, να συζητήσει αυτά τα νομοσχέδια κι ευχόμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να ακολουθήσει μία εποικοδομητική αντιπολίτευση, γιατί αυτό έχει σημασία σήμερα. Εμείς, όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα, αλλά κυρίως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρότι περάσαμε μία πολύ μεγάλη κρίση, σχεδόν το 50% των νομοθετημάτων που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφίσαμε. Περιμένουμε κάτι ανάλογο και από τη σημερινή αντιπολίτευση, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της, να κοιτάζει, να ελέγχει, να ασκεί κριτική και να βοηθά στη διόρθωση θεμάτων, να έχουν έναν κοινό παρονομαστή, έναν κοινό μπούσουλα για να μπορούμε να προχωράμε μπροστά. Αυτό περιμένουμε από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα προσωπικά».

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης μαζί με την εθνική συναίνεση στο εσωτερικό μέτωπο και στα εθνικά θέματα και στην οικονομία είναι η καλύτερη συνταγή για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα, να βγούμε από αυτήν την κρίση με το μικρότερο κόστος και να μπορέσουμε να κάνουμε μία στρατηγική τέτοια που να βάλει την Ελλάδα στη θέση που πραγματικά της αξίζει και της ανήκει και αυτή είναι η θέση του πρωταγωνιστή και όχι η θέση του ουραγού, αυτού που εκπλήσσει θετικά κι όχι αυτού που συνέχεια παραπονιέται και ζητάει εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων ακριβώς για να καλύψει πράγματα, τα οποία εμείς οι ίδιοι θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει, να είχαμε διορθώσει και να είχαμε προχωρήσει με δικές μας πρωτοβουλίες».

Παρατήρησε, δε, ότι «μία κυβέρνηση που κάνει περισσότερα από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, είναι πολύ θετικό» και «άλλωστε καταγράφεται αυτό και στον τρόπο που δανείζεται η Ελλάδα, έχοντας σπάσει το φράγμα του 2% στα ομόλογα τα 5ετή και τα 10ετή, πράγμα πολύ σημαντικό».

Σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων, τόνισε ότι «η ανάπτυξη του Ελληνικού αποτελεί ένα σύμβολο για επενδύσεις στην Ελλάδα και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, η εξυγίανση της ΔΕΗ, είναι επίσης πολύ σημαντικό θέμα και βεβαίως μικρότερες επενδύσεις και από τον δημόσιο τομέα και από τον ιδιωτικό, οι οποίες πρέπει να σηματοδοτήσουν ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που βελτιώνεται καθημερινά, θέλει τις επενδύσεις που η διοίκησή της μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προτάσεις και ότι έχει μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει ιδεοληψίες να σταματήσει οποιαδήποτε μεγάλη επένδυση θέλει να γίνει στην Ελλάδα, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, με την προστασία του περιβάλλοντος και με προστιθέμενη αξία, η οποία θα είναι διακριτή από την πρώτη μέρα που θα σχεδιαστούν αυτές οι επενδύσεις και πολύ περισσότερο στην εκτέλεσή τους».

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Υπάρχουν φωνές στην ΕΕ που καθαρά πια λένε ότι πρέπει να σταματήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας γιατί δεν υπηρετεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο […] απειλεί τους γείτονές της […] υπάρχει ένα δυσμενές κλίμα για τον κ. Ερντογάν. Από την άλλη πλευρά, όλοι θέλουμε περιοχή ειρήνης και σταθερότητας, άρα δεν θέλουμε να κλείσει η πόρτα του διαλόγου, αλλά από την άλλη πλευρά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος, ούτε έχει διάθεση να πορευτεί με τα καπρίτσια, τη ρητορεία, τις απειλές του κ. Ερντογάν σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι η στάση της ΝΔ «καταγράφηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δεν υπάρχει καμία αλλαγή» και «εμείς το μεγάλο όπλο που έχουμε σήμερα είναι η ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή όλων των υπό ένταξη χωρών», καθώς «πρέπει να διορθωθούν πράγματα, έχουμε τα διπλωματικά μέσα ώστε σιγά-σιγά όσο μπορούμε μία συμφωνία η οποία πλήγωσε τους Έλληνες να διορθώσουμε σε όποιο σημείο μπορεί να γίνει αυτό». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content