«Λουκέτο» στη ΜΕΘ του θανάτου- Στο 100% οι απώλειες στην πανδημία

Ανεστάλη η λειτουργία της ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο του Αγρινίου, με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Πρόκειται για τη ΜΕΘ που στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας άγγιξε το 100% στους θανάτους, γεγονός που προκάλεσε την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Τσώλη.

Από την Δευτέρα 12 Ιουλίου την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αναλάβει η Ελένη Φιλιπποπούλου, δηλαδή η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία διοικεί και το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο Αγρινίου έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό πολλές λειτουργίες του που αφορούν την λοιπή νοσηρότητα.

Εδώ και καιρό αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προς την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και για θέματα λοιπής νοσηρότητας και όχι μόνο κορωνοϊού.

Μένει να φανεί αν η απόφαση αυτή πάρθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ή επειδή κρίθηκε ακατάλληλη η ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ κορωνοϊού της Πάτρας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι με αυτή την εξέλιξη η Αιτωλοακαρνανία μένει χωρίς ΜΕΘ κορωνοϊού και όποιο περιστατικό προκύπτει θα μεταφέρεται σε νοσοκομεία εκτός νομού, δηλαδή στην Πάτρα, στα Ιωάννινα και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ