Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές, η ΝΔ θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη

Αναφορά στις επερχόμενες εκλογές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του το πρωί του Σαββάτου στην Καλλιθέα.

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο περιλαμβάνει ταξίδια που εκκρεμούν σε Λονδίνο, Τίρανα και Βρυξέλλες αλλά και εσωτερικούς προορισμούς, στη συνέχεια, τόσο εντός όσο και εκτός Αθηνών δείχνει ότι η κυβέρνηση μπαίνει σε προεκλογικό ρυθμό με τον χρόνο των εκλογών να πλησιάζει όλο και πιο κοντά.

Με δεδομένο, πάντως, ότι η ακρίβεια είναι το αντικειμενικό πρόβλημα των πολιτών σε αυτή τη συγκυρία, ο πρωθυπουργός θα υπεραμύνεται στην πορεία προς τις κάλπες των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης, με τους συνεργάτες του να τονίζουν ότι με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις «έσβησαν» μια σειρά ανατιμήσεων, αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται, παράλληλα, για τη μάχη του τελευταίου προϋπολογισμού αυτής της κυβέρνησης που θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ πρόσθετο όπλο στην κυβερνητική επιχειρηματολογία είναι και η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 3,6 δισ. ευρώ, παρά τη σχετική φημολογία του προηγούμενου διαστήματος. Έχοντας, δε, το βλέμμα στους πολίτες και στην προοπτική περαιτέρω αύξησης των δόσεων των στεγαστικών δανείων, η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις τράπεζες, προκειμένου να παρέμβει, εφόσον είναι απαραίτητο, για το πάγωμα των αυξήσεων στις μηνιαίες δόσεις για μια μεγάλη μερίδα «πράσινων» δανειοληπτικών, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Το μήνυμα για τις γυναίκες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα επισκέφθηκε και το αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας όπου με αφορμή τη λειτουργία γραφείου αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική αστυνομία στην αντιμετώπιαη τέτοιων περιστατικών.

«Είχαμε την ευκαιρία χθες να παρουσιάσουμε το συνολικό μας σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, ειδικά της ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα φυσικά πρωτίστως γυναίκες. Χαίρομαι που έχουμε τόσες άξιες ελληνίδες αστυνομικούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, όταν έρχεται μια γυναίκα να συναντήσει μια γυναίκα. Νομίζω ότι μπορείτε να μιλήσετε διαφορετικά, είναι πολύ πιο εύκολο να τη βοηθήσετε να σπάσει τη σιωπή, γιατί μιλάμε για περιστατικά πολύ δύσκολα, μιλάμε για γυναίκες οι οποίες βρίσκονται κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση προφανώς. Και πρέπει να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς. Όλα αυτά τα οποία κάνουμε, από το ανθρώπινο δυναμικό μέχρι τον χώρο υποδοχής,  σκοπεύουν στο να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Γιατί αν υπάρχει εμπιστοσύνη και εμπιστευτούν τα θύματα της κακοποίησης την Ελληνική Αστυνομία, ότι με διακριτικότητα αλλά και απόλυτο επαγγελματισμό θα χειριστεί αυτά τα περιστατικά, τότε θα έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Τώρα δίνουμε πια τη δυνατότητα στα θύματα να μιλήσουν με ασφάλεια. Αυτή είναι η διαφορά. Ενδοοικογενειακή βία υπήρχε πάντα. Τώρα έχουμε το θάρρος, όλοι μας, και η πολιτεία αλλά κυρίως τα θύματα, να μιλήσουμε, να σηκώσουμε και να κοιτάξουμε τι υπάρχει κάτω από το χαλί», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content