Καθηγητής Μ. Δερμιτζάκης: Δεν δέχομαι να βλέπω Μητροπολίτες χωρίς μάσκα

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και ερωτώμενος σχετικά με το “κατά πόσο είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το κομμάτι που αφορά την εκκλησία έχει μείνει εκτός του κάδρου των μέτρων;” απάντησε πως “είναι απαράδεκτο η εκκλησία να μην ακολουθεί τους κανόνες που υπάρχουν και η ίδια έχει δεχτεί”.

Θέλοντας να αναφερθεί στους ιερείς οι οποίοι δεν φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των μυστηρίων αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται και από τη σχετική ΚΥΑ, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε πως “για μένα προσωπικά αυτό είναι απαράδεκτο” και πρόσθεσε πως “δεν δέχομαι να βλέπω εικόνες από μητροπολίτες που βρίσκονται ακόμη και στο προαύλιο των εκκλησιών να μη φορούν μάσκα δήθεν με το πρόσχημα ότι και αυτό είναι μέρος της θρησκευτικής διαδικασίας”.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης ανέφερε επίσης πως “εμείς μιλάμε ως επιστήμονες δεν μιλάμε ως πιστοί, αφού η πίστη για τον καθένα μας είναι διαφορετική”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως “για αυτό όσα λέμε έχουν καθαρά επιστημονική διάσταση ειδικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα”.

Ο κ. Δερμιτζάκης έκλεισε λέγοντας πως “τα πράγματα που βιώνουμε αυτή την στιγμή είναι πολύ κρίσιμα, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να προστατεύεται για οποιοδήποτε θέμα κανένας φορέας και όλοι να βρεθούμε μπροστά στις ευθύνες μας”.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ