Καιρός: Προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα σε Ιόνιο και Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο σήμερα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει και για τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο έως το μεσημέρι. Το επίπεδο επικινδυνότητας του επεισοδίου βροχόπτωσης για την Τετάρτη 23/11 παραμένει ίσο με 3, σε συμφωνία με την αρχική εκτίμηση.

Σχεδόν ένα μήνα μετά  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου που έπληξαν την Κρήτη, στο νησί αναμένονται νέα ισχυρά φαινόμενα.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται σήμερα και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

kairos-kakokairia-meteokairos-
Οι νότιοι και νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και από το απόγευμα τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις νησιωτικές και στις νοτιοανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content