Και η ΕΥΠ ερευνά για το Χρήστο Παππά: Τον ψάχνουν σε τρεις χώρες, μοναστήρια και χωριά

Και η ΕΥΠ στις έρευνες για την αναζήτηση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς έχει… εξαφανιστεί από προσώπου γης πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου να μην του δώσει αναστολή έως την έφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξαφάνιση του Χρήστου Παπά, ενεργοποιήθηκε συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΥΠ, η οποία ήδη έχει απλώσει «δίχτυ αλίευσης» πληροφοριών, για το που μπορεί να κρύβεται ο άνθρωπος που μάθαινε τα ανήλικα παιδιά του να προφέρουν σωστά το ανατριχιαστικό σύνθημα, «Hail Hitler».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη στελέχη της ΕΥΠ έχουν ενεργοποιήσει κανάλια και διαύλους ενημέρωσης και συγκέντρωσης πληροφοριών σε χώρες των Βαλκανίων και κυρίως στον περίγυρο της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια εντοπισμού αξιόπιστων πληροφοριών, που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τις Αρχές στον εντοπισμό του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παπά.

 

Οι έρευνες των Αρχών επεκτάθηκαν ακόμα και στην Αλβανία, σε συνεργασία με τις εκεί αρμόδιες Αρχές, καθώς ως γνωστόν ο Χρήστος Παππάς είχε αναπτύξει σχέσεις με φανατικούς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, από τη γειτονική χώρα.

Παράλληλα ιχνηλατούνται επαφές που είχε ο μέχρι πρότινος νούμερο 2 στην ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος με ανάλογες ομάδες και κινήματα σε χώρες των Βαλκανίων, ακόμα και στην Πολωνία αλλά και την Ιταλία.

Εκτός από την ΕΥΠ και τις έρευνές της, εντατικές είναι και οι έρευνες, τόσο της Ασφάλειας Αττικής, όσο και της Αντιτρομοκρατικής, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία.

Μάλιστα αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 έρευνες σε μοναστήρια στην Αττική, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως είναι δυνατόν να έχει βρει εκεί καταφύγιο ο φυγόποινος πρώην βουλευτής.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν ακόμα και σε μοναστήρια της Πελοποννήσου και κυρίως στην Αχαΐα, καθώς είναι γνωστή οι δεσμοί του Χρήστου Παππά με ιεράρχες στον συγκεκριμένο νομό.

Επίσης σε διακριτικό κλοιό παρακολούθησης βρίσκονται πρόσωπα από το στενό φιλικό περιβάλλον του Παππά αλλά και οπαδοί του που είναι δυνατόν να τον βοήθησαν στην φυγή του.

Επίσης διακριτικές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σε ορεινά χωριά των Ιωαννίνων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Παππά δηλαδή, καθώς πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες πως κρύβονταν σε μια από αυτές τις κοινότητες, από ομοϊδεάτες του ή ακόμα και συγγενείς του.

Πάντως μέχρι στιγμής όλες οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες, καθώς εκτιμάται πως ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος είχε φροντίσει αμέσως μετά ανακοίνωση της καταδίκης του να δημιουργήσει το δίκτυο υποστήριξης του για την επικείμενη εξαφάνιση του.

 

 

 

 

newsit.gr

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ