Η κυβέρνηση έχει ναρκοθετήσει όλα τα πεδία της οικονομικής πολιτικής

Η κυβέρνηση έχει ναρκοθετήσει όλα τα πεδία της οικονομικής πολιτικής, για να έλθει τώρα προεκλογικά να δώσει κάποιες λύσεις, αφού πρώτα τα προβλήματα έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι δισεπίλυτα, δήλωσε η τομεάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

«Είναι πολύ λίγα κι είναι πολύ αργά», είπε η κ.Κεφαλογιάννη και εξήγησε: «Είμαι απολύτως αρνητική, γιατί όλα αυτά έρχεται η κυβέρνηση να τα σκεφτεί και να τα προωθήσει σε μία τελείως προεκλογική λογική. Είναι θέματα που ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα των “κόκκινων” δανείων άφησαν να γίνει ουσιαστικά μία βόμβα στα θεμέλια ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια θα έπρεπε να είχαμε δώσει μία λύση στα θέματα αυτά. Το ίδιο και με τις δόσεις, άφησαν τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στις εφορίες».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη έκδοση 10ετούς ομολόγου η τομεάρχης της ΝΔ είπε: «Ο τρόπος για να πούμε ότι μπαίνουμε πλέον σε μια κανονικότητα είναι να μπορούμε ως χώρα να δανειζόμαστε από τις αγορές. Όμως, η έξοδος στη φάση αυτή ήταν σχετικά μικρή -δεν έγινε κάποια πολύ μεγάλη έκδοση- και αρκετά ακριβή». «Σαν αξιωματική αντιπολίτευση», συνέχισε, «στηρίζουμε τη χώρα στην προσπάθειά της αυτή και η προοπτική που έχει η χώρα με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές είναι ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, όταν ξέρουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι φιλοεπενδυτική και θα συνεχίσει μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσει τα πράγματα στην οικονομία σε ένα θετικό ρυθμό».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, σχετικά με το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών παρατήρησε ότι «είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία της Ευρώπης, διότι φτάνουμε πλέον στο να αμφισβητείται η έννοια της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από πολλούς ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών, γιατί ξεχνούν πολλοί ότι η Ευρώπη έχει και δημιουργεί πολλά δικαιώματα, αλλά έχει και υποχρεώσεις» και «κάποιοι ξεχνούν ότι υπάρχουν οι υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης των λιγότερο προνομιούχων, το έχουμε δει με πάρα πολλούς λαϊκιστές Ευρωπαίους».

Σχετικά με τη δέσμευση που ανέλαβε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, εφόσον αναλάβει τα ηνία της Επιτροπής η κ.Κεφαλογιάννη είπε: «Κατά περιόδους η Τουρκία αλλάζει και η ίδια τη στάση και θέση της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς ως Ελλάδα προφανώς και θέλουμε η γειτονική μας χώρα να βλέπει προς τη Δύση και να συμμορφώνεται με τις αρχές της Ευρώπης. Δυστυχώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει αλλάξει πάλι τακτική και προσανατολισμό»

«Χρειάζεται ενθάρρυνση των γυναικών να συμμετέχουν στα κοινά»

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «ναι μεν ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα από το 1975 -και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είμαστε μια χώρα που έχει ένα φιλελεύθερο Σύνταγμα ήδη από το 1975, ότι έχουν γίνει βήματα και θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα- όμως μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που ζουν σε πολύ πολύ χειρότερες συνθήκες από εμάς».

Σχετικά με την πολιτική εκπροσώπηση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει ο αριθμός των υποψηφίων βουλευτών από κάθε φύλο να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με 40%, από το 30% που ισχύει σήμερα σημείωσε: «Προφανώς και όλοι θα θέλαμε να δούμε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων και των γυναικών αλλά όχι μόνο […] Ήμουν βουλευτής όταν για πρώτη φορά εισήχθη στην Ελλάδα το θέμα της ποσόστωσης των γυναικών στα ψηφοδέλτια, αλλά δεν είδα τελικά αυτό μόνο του να έχει βοηθήσει, να έχει ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να συμμετάσχουν στα κοινά και ναι μεν το ακούω ως έναν τρόπο να είναι αναγκασμένα τα κόμματα να χρησιμοποιούν περισσότερες γυναίκες στα ψηφοδέλτια, δεν βλέπω όμως ότι στο τέλος της ημέρας αυτό είναι κάτι που μπορεί να δώσει αποτελέσματα […] Ήμουν από εκείνες που είχαν υπογράψει την τροπολογία για να εισαχθεί το θέμα της ποσόστωσης. Δεν είδα τελικά στην πράξη αυτό να έχει λειτουργήσει, οπότε θα αναζητούσα άλλου είδους τρόπους, ενδεχομένως και περισσότερη ενθάρρυνση και στήριξη των γυναικών για να συμμετέχουν και όχι απλώς μια νομοθετική στήριξη που επιβάλλει στα κόμματα μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών, δεν νομίζω ότι αυτό είναι πλέον κάτι που μας καλύπτει».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content