Γραβάνης: Στο έλεος του κορωνοϊού το 55% του πληθυσμού

Ένα ποσοστό 55% του πληθυσμού της χώρας παραμένει στο έλεος του κορωνοϊού σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Αχιλλέας Γραβάνης.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέφερε ότι αυτό το ποσοστό προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από τους ανεμβολίαστους που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού.

Παράλληλα υπάρχει ένα ποσοστό 5-7% που είναι πλήρως εμβολιασμένο αλλά έχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ υπάρχει και το 10-15% των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί στις αρχές του έτους και πρέπει να κάνουν άμεσα την αναμνηστική δόση.

«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του καθηγητή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Πότε ο κορωνοϊός θα γίνει απλή γρίπη

Ο κ. Γραβάνης εκτίμησε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να γίνει μια απλή γρίπη ακόμα και μέσα στον επόμενο χρόνο. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αυξηθούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.

Σε περίπτωση που τελικά γίνει αυτό θα εξακολουθούμε να μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι μας χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Τέλος, ήταν ξεκάθαρος σε σχέση με τη φυσική ανοσία. Τόνισε ότι είναι χαμηλότερης δύναμης σε σχέση με αυτή που προσφέρουν τα εμβόλια, ενώ προειδοποίησε ότι όσοι επιλέξουν να νοσήσουν αντί να εμβολιαστούν εκθέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο», ήταν τα λόγια του.

 

 

iefimerida.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content