Για την επικείμενη αύξηση του χοιρινού κρέατος φταίνε οι… Κινέζοι

Στην εκτίμηση ότι η τιμή για το (χοιρινό) κρέας που χρησιμοποιείται για τα σουβλάκια θα αυξάνεται για ένα χρόνο προχώρησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στην… Κίνα!

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν η κινεζική κυβέρνηση, κατόπιν εντολών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποχρεώθηκε να θανατώσει εκατομμύρια χοιρομάνες που είχαν προσβληθεί από λοίμωξη. Αυτό υποχρέωσε την κινεζική αγορά να προχωρήσει σε αθροές εισαγωγές από την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.

Έτσι, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσιρώνη, «ένα χρόνο θα έχουμε αύξηση στο σουβλάκι γιατί τόσο θα τους πάρει τους Κινέζους μέχρι να ολοκληρώσουν τις διαδικαδίες λήψης μέτρων για τα χοιροστάσια».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών «το 70% του κρέατος που τρώμε στο σουβλάκι είναι εισαγόμενο. Όπως στο μοσχάρι είναι το 90%».

Όσον αφορά τις τιμές του αρνιού για το Πάσχα, ο κ. Τσιρώνης εκτίμησε ότι «θα είναι πιο κάτω από πέρσι» προσθέτοντας ότι για την ώρα υπάρχουν μόνο ντόπια αρνιά και η τιμή τους βρίσκεται στα επίπεδα «των επτά ευρώ το κιλό».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content