Εξαδάκτυλος: Ένας διασωληνωμένος από 100.000 εμβολιασμένους

Για τη δραματική αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών λόγω κορωνοϊού μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ απάντησε και στο τι πρέπει να γίνει αν καταγραφεί περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

«Για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις, θα πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς τους σκληρούς, τους διασωληνωμένους. Όχι τόσο τα κρούσματα. Γιατί αν ήμαστε όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα αλλά δεν θα είχαμε επιπτώσεις», ανέφερε αρχικά, στον Alpha ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως «με βάση τους διασωληνωμένους τους σημερινούς, από 100.000 εμβολιασμένους προκύπτει ένας διασωληνωμένος και προκύπτει ένας διασωληνωμένος για κάθε 9.000 ανεμβολίαστους. Άρα εκεί είναι το πρόβλημα, στις διασωληνώσεις και στους θανάτους. Όχι στα κρούσματα», τονίζοντας πως «δεν είναι μάταια η προσπάθεια να εμβολιαστεί κανείς τώρα».

«Το σύστημα έχει αντέξει και πάνω από 800 διασωληνωμένους αλλά δεν είναι καλό να δοκιμάζεται διαρκώς», συμπλήρωσε ο κύριος Εξαδάκτυλος, προτάσσοντας πως χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή οι ανεμβολίαστοι, καθώς «αυτή τη στιγμή, εκείνο που είναι το ορθολογικό να πράξουμε, είναι να φροντίσουμε να μην εκτίθενται αυτοί που είναι πιο εκτεθειμένοι. Πρακτικά, ο πληθυσμός που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι οι ανεμβολίαστοι και εκεί θα πρέπει να υπάρξουν όποια μέτρα υπάρξουν».

 

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content