Επιδείνωση του Καιρού μέχρι την Κυριακή των Βαΐων με βροχές, σκόνη και ισχυρούς ανέμους

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς απ’ ότι φαίνεται από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων αναμένονται βροχές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo.gr νεφώσεις και βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας προβλέπονται την Παρασκευή, ενώ αναμένονται να αυξηθούν και να επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα από το Σάββατο. Ωστόσο την Κυριακή θα σημειωθεί μία μικρή εξασθένηση των φαινομένων τα οποία θα περιοριστούν στην ανατολική και στη νότια χώρα.

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσων προβλέπονται την Παρασκευή στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο 24/04 και κυρίως την Κυριακή 25/04, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή 23/04 και Σάββατο 24/04.

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη 22/04 έως και την Κυριακή 25/04, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων παρουσιάζεται στο βίντεο, το οποίο ακολουθεί.

 

 

meteo.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ