Εντατικοί οι έλεγχοι για το Πάσχα: Ποιες μετακινήσεις θα απαγορευτούν

Στο ελάχιστο θα μειωθούν οι εξαιρέσεις για μετακίνηση από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η μαζική έξοδος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του κορωνοϊού στην περιφέρεια.

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για το Πάσχα, αλλά και πότε θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλο νομό και πότε όχι.

Οι κάτοικοι των πόλων θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα περάσουν το Πάσχα στην Αθήνα, καθώς η έξοδος για να μεταβούν στο εξοχικό ή στο χωριό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού θα πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένα έγγραφα και βεβαιώσεις για τη μετακίνησή τους σε άλλο νομό.

Ποιες μετακινήσεις θα απαγορεύονται

Σύμφωνα με πληροφορίες θα απαγορευθούν:

Αγροτικές, γεωργικές εργασίες και συγκεκριμένα η συγκομιδή προϊόντων (μάζεμα ελιάς)

Συνάντηση με δικηγόρο και παρουσία σε εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων

Επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία

Μετάβαση στη φορολογική κατοικία

Ιατρικές επισκέψεις με βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό (θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από επίσημη δομή)

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση σε άλλο νομό

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για:

λόγους εργασίας (ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»)
Λόγους υγείας (μόνο έγγραφο από δημόσια δομή)
Κηδεία (μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου)
Επικοινωνία διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας χωρίς επιστροφή (απαραίτητο έγγραφο το Ε9)
Φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους
Μάλιστα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως η μετακίνησή τους στην επαρχία και η επιστροφή τους στην πόλη θα πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών.

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται

Δύο θα είναι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες. Το πρώτο θα είναι 300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση και το δεύτερο 500 ευρώ για ψευδή βεβαίωση. Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι ακόμα και με ποινικές κυρώσεις.

Απίστευτες δικαιολογίες στα διόδια, αναστροφή και επιστροφή στην Αθήνα

Από νωρίς το πρωί ήταν αυξημένη η κίνηση στα διόδια στις εξόδους του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς πολλοί Αθηναίοι επιχείρησαν να φύγουν από σήμερα για την επαρχία σε μία προσπάθεια να προλάβουν τα νέα μέτρα.

Ωστόσο δεν υπολόγισαν στους αυστηρούς ελέγχους, καθώς οι άνδρες της Τροχαίας είχαν εντολή να ελέγχουν ένα ένα τα αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια όμως των ελέγχων οι αστυνομικοί άκουσαν και κάποιες απίστευτες δικαιολογίες μετακίνησης όπως η μετάβαση σε οδοντίατρο στο Κιλκίς, η μετάβαση σε κτηνίατρο στην Αρκαδία, ενώ κάποιοι που ισχυρίστηκαν πως πηγαίνουν στην επαρχία για εργασία, εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με το ΙΧ τους σούβλα!

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να διακόψουν το ταξίδι τους, να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content