Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος Γάλλος που προκάλεσε την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή Ναυπλίου του 44χρονου Γάλλου κτηματομεσίτη που κατηγορείται για τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.

Ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Εμμανουηλίδης, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Ναυπλίου, ο κατηγορούμενος για τους θανάτους των δυο αδελφών στο Πόρτο Χέλι -και τον τραυματισμό της αδερφής τους- αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Την εμφάνισή του στην ελληνική προξενική Αρχή, κοντά στον τόπο κατοικίας του στο Βέλγιο, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα
β) Την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, η οποία πρέπει να δοθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου
Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος είχε μεταβεί και χθες στον ανακριτή Ναυπλίου από τον οποίο ζήτησε -και έλαβε- 24ωρη προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο στο Πόρτο Χέλι έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως ο 44χρονος παρουσιάστηκε στις Αρχές 12 ώρες μετά το ναυτικό δυστύχημα που προκάλεσε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες, 70 και 60 ετών αντίστοιχα, και να τραυματιστεί σοβαρότατα η 60χρονη αδελφή τους. Ουσιαστικά, χωρίς βέβαια να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για κάτι τέτοιο, κάποιοι αναφέρουν πως όταν έδωσε αίμα ο 44χρονος Γάλλος, ακόμα και αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, μετά από τόση ώρα θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει».

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ