Εφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας

Εφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο Θανάσης Τσούρας, ένα από τα από τα σημαντικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974.

Η ζωή του είχε πολλά στοιχεία που μοιάζουν μυθιστορηματικά – η αντιστασιακή του δράση και τα βασανιστήρια επί χούντας, οι ηλικιακές πρωτιές στην πολιτική, η μεγάλη του συμβολή στην υλοποίηση των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ για τον εκδημοκρατισμό της χώρας, η προσωπική σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Γεννηματά και μετέπειτα με τη Φώφη Γεννηματά, για την οποία υπήρξε ένας «δεύτερος πατέρας», μαζί με τον Κώστα Γείτονα – αλλά ο ίδιος παρέμεινε ως το τέλος ένα υπόδειγμα ταπεινότητας και αξιοπρέπειας.

Χαρακτηριστική της ποιότητας του χαρακτήρα του ήταν η τελευταία του δήλωση – μέσα στη Βουλή, όταν στις 3 Απριλίου του 2012 ανακοίνωνε από το έδρανο του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την αποχώρησή του από την πολιτική: 

«Πάντοτε προσπαθώ να πορεύομαι με βάση αρχές και αξίες. Αυτές που με οδήγησαν να έχω την τιμή να είμαι συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που σήμερα είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε. Αρχές και αξίες που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο Συμβόλαιο με το Λαό. Συμβόλαιο του πατριωτισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε αυτό τον αγώνα συστρατεύομαι, αν και δεν θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής σε αυτές τις εκλογές». Παράλληλα ωστόσο διεμήνυσε πως θα παραμείνει «ενεργό στέλεχος του Κινήματος, στην πρώτη γραμμή και με όλες μου τις δυνάμεις”. Και κατέληξε: «Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα, τη σιγουριά, την προοπτική σε κάθε Έλληνα. Για να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει και δικαιούμαστε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content