Έφυγε από τη ζωή η ξενοδόχος Ντία Καψή


Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική ξενοδόχος Ντία Καψή, μία γυναίκα που σημάδεψε την πορεία του ελληνικού τουρισμού Τουρισμού.

Δημιουργική, ευγενική και αξιοπρεπής υπήρξε από τους πρωτοπόρους του Τουρισμού και υπηρέτησε τον κλάδο για πολλά χρόνια.
Αξιόλογη επιχειρηματίας, εργάστηκε σκληρά, με μεθοδικότητα, με πείσμα και υλοποίησε το πρωτοποριακό όραμα της στον κλάδο φιλοξενίας.Υπήρξε από τους πιο γνωστούς ξενοδόχους, αφού υπηρέτησε τον Τουρισμό για δεκαετίες, μέσα από την αλυσίδα Capsis Hotels.

Η Ντία Καψή μυήθηκε από νωρίς στον χώρο της φιλοξενίας και ξεχώρισε σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο.Η αρχή έγινε από τους γονείς της Θάνο και Μαρίκα Kαψή που άνοιξαν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Aίγυπτο το 1930.Από το 1960 δημιούργησαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις την Capsis Hotels, με ξενοδοχεία στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο.

Η απώλεια της Ντίας Καψή που υπηρέτησε με σεβασμό και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μεγάλη οικογένεια του Τουρισμού.

 

tourismtoday.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content