Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις – Επίδειξη ισχύος και ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Είναι σαφές πως οι τελευταίες ημέρες έχουν αναδείξει σαφέστατα πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής ανάπτυξης, λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Στρατός Ξηράς, πλέον ενισχυμένος με τα ελικόπτερα Kiowa Warrior, προχώρησε στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση ασκήσεων, επιδεικνύοντας την ισχύ του, στέλνοντας «μήνυμα» ετοιμότητας προς πάσα κατεύθυνση, με τα πλάνα να το αποδεικνύουν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την 12 και 13 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-19» και «ΞΑΝΘΟΣ-19» που διεξάγεται από Ανθυπολοχαγούς, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης που αφορά στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και των Σωμάτων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα, ως επιστέγασμα της εκπαίδευσής τους στα Σχολεία Εφαρμογής.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον Διοικητή Δ΄ΣΣ και τους Διευθυντές των Όπλων και Σωμάτων του ΓΕΣ.

Δείτε φωτογραφίες:

onalert.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ