51χρονος κατέρρευσε έπειτα από τσίμπημα μέλισσας σε σκεπή

Η Βάνα Μακρή που εφημέρευε συνειδητοποίησε αμέσως ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είχε αναχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα για τα Χάνια, προκειμένου να παραλάβει έναν μεσήλικα, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

«Δεν υπήρχε περιθώριο να χαθεί δευτερόλεπτο. Ο άνθρωπος κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να «φύγει». Το αλλεργικό σοκ που τού προκάλεσε το τσίμπημα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ώρες μετά την υπερπροσπάθεια για να μη χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

«Επί 40 λεπτά βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Έπρεπε να γίνουν όλα όπως επιτάσσει η επιστήμη. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις εμείς οι γιατροί δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε. Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση του ασθενή», συνέχισε η ίδια.

Τα λεπτά κυλούσαν δραματικά. Η αγωνία όλων είχε χτυπήσει «κόκκινο». Ευτυχώς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατάφερε να «επαναφέρει» σε σταθερή λειτουργία τον 51χρονο. Μετά τις 2 το μεσημέρι η μονάδα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο έφτασε στη Ζαγορά. Παρέλαβε τον 51χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 51χρονος που είναι εργατοτεχνίτης, επιδιόρθωνε σκεπή σπιτιού στη Ζαγορά, όταν τον τσίμπησε μέλισσα. Πολλές φορές τέτοια τσιμπήματα μπορεί να γίνουν θανατηφόρα, αν δεν υπάρξει έγκαιρη μετάβαση σε νοσοκομείο. Το ευτύχημα είναι πως ο 51χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς μέσα σε πέντε λεπτά αφότου αισθάνθηκε να καταρρέει και αυτό βοήθησε στην έγκαιρη διαχείριση του περιστατικού.

Όσο για τον «φύλακα – άγγελό» του, η Βάνα Μακρή έχει οργανική θέση στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

enikos.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content