13χρονος παραλίγο να πνιγεί από σουβλάκι – Tον έσωσε συνομήλικός του

Ένα παιδί παιδί ηλικίας 13 ετών κινδύνεψε στην Εύβοια, καθώς παραλίγο να πνιγεί από σουβλάκι σε βόλτα με φίλους του.

Η παρέα, άπαντες μαθητές Γυμνασίου, μετά τις εξετάσεις αποφάσισαν να κατέβουν στον Κάραβο, το λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνουν μπάνιο και στη συνέχεια έκατσαν να φάνε σουβλάκια. Ένα από τα παιδιά έφαγε μία μεγάλη μπουκιά, η οποία του έφραξε τον αεραγωγό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Τότε, ένα άλλο παιδί από την παρέα έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή ειδικές κοιλιακές ωθήσεις, ο οποίος κι αποδείχτηκε σωτήριος.

Είχε παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο ο ανήλικος

Το περιστατικό έγινε γνωστό από άτομο που έστειλε μήνυμα στην Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας, καθώς ενημερώθηκε από τους γονείς του παιδιού που έσωσε τον 13χρονο. Μάλιστα, είχε παρακολουθήσει και σχετικό σεμινάριο.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός που συνέβη σήμερα στον τόπο μας με έναν μαθητή της 1ης τάξης του Γυμνασίου Αλιβερίου.

Απόψε το βράδυ έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον γονέα που μου ανέφερε ενθουσιασμένος, ότι ο γιος του την ώρα που έτρωγαν γύρους με τους φίλους του σε κατάστημα στο Λιμάνι του Καράβου, ένα από τα παιδιά της παρέας έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.


Άμεσα ο μικρός μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά στον φίλο του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) .. που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο που τους είχαμε κάνει λίγους μήνες πριν, ΕΣΩΣΕ τον φίλο του.

Πως να μην καμαρώνουμε όταν χάρη στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει η ομάδα μας κάθε χρόνο σε σχολικές μοναδες, ΣΏΘΗΚΕ μια ζωή.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που μαθαίνουμε ότι σώθηκε ένα παιδί μέσα σε έναν χρόνο, από άτομα που τους είχαμε παρουσιάσει πρώτες βοήθειες. Ένα τεράστιο ΜΠΡΆΒΟ σε αυτό το παιδί. Η ΓΝΩΣΗ ΣΏΖΕΙ ΖΩΕΣ …!!!», έγραφε το σχετικό μήνυμα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content