Οι αντιεξουσιαστές εξευτελίζουν την Ελληνική Αστυνομία, με την ανοχή της κυβέρνησης

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου μέλη του Ρουβίκωνα υπέβαλαν άνδρες της ΕΛΑΣ σε …εξακρίβωση στοιχείων, αστυνομικοί έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές μέσα σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού  η αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Την ίδια ώρα πάντως, συνδικαλιστές αστυνομικοί, όπως ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωνε  ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών που πρωταγωνίστησαν στην άγρια επίθεση που έστειλε στο νοσοκομείο τους τρεις αστυνομικούς. Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν θα γίνει έρευνα γιατί δεν έγιναν συλλήψεις.

Συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι αξιωματικός που ήταν παρών απέτρεψε τους συναδέλφους του από το να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Οργισμένη απάντηση της ΝΔ

Με οργίλο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατίας στις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η ΝΔ σημειώνει δηκτικά: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Τα θλιβερά σημερινά γεγονότα

Επίθεση σε αστυνομικούς εξαπέλυσε ομάδα 50 αντιεξουσιαστών έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες αντιμέτωποι για μια υπόθεση του 2012, με τους μεν να είναι μάρτυρες υπεράσπισης και τους δε μάρτυρες κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τα πνεύματα οξύνθηκαν και -σύμφωνα με καταγγελίες- οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές. Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν επενέβη μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επίθεση ως εξής: «Στη δικαστική αίθουσα μας αποκάλεσαν φασίστες, ρουφιάνους και άλλα που δεν λέγονται και ενώ έξω βγήκαμε ομαδικά για να προστατευτούμε, ξαφνικά βγήκαν εκτός του χώρου, συνέχισαν να βρίζουν και άρχισαν να βαράνε  έναν συνάδελφο. Τον τραβήξαμε να τον βοηθήσουμε και μας την έπεσαν 50 άτομα. Ευτυχώς υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο και μας έσωσαν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content