Λ. Αυγενάκης: “Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη”

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα και τις αντιπαραθέσεις για την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη που προωθεί η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτ. Αυγενάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί ανάσα πράσινου και μια πραγματική όαση για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου.

Η ανάπλαση του πάρκου αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών και η έναρξη των εργασιών ανάπλασης του πάρκου από τη δημοτική αρχή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση την οποία ενέργεια και στηρίζουμε ως παράταξη ανεπιφύλακτα. 

Πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάπλασης χωρίς καμία καθυστέρηση και το πάρκο να παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης ως ένας χώρος αναψυχής και δημιουργικής ενασχόλησης και απόλαυσης του ελεύθερου χρόνου για όλες τις ηλικίες. 

Τέτοιες ενέργειες μας βρίσκουν σύμφωνους και ενισχύουν το μέτωπο της λογικής και του ρεαλισμού που αναζητά η κοινωνία σήμερα».

Aπορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Στο μεταξύ, εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 26 δημότες ως εκπρόσωποι των λεγόμενων “φυλών του πάρκου”.

Με την απόφασή του το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα να μην προχωρήσουν τα έργα στο πάρκο Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του συγκεκριμένου έργου έχουν ταχθεί με κείμενο που συνυπέγραψαν 462 δημότες του Ηρακλείου, οι οποίοι προβάλλουν έννομο συμφέρον για την υλοποίηση των προγραμματισθέντων έργων στο πάρκο.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content