Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έπαθαν ζημιές στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Αποκαθίσταται σταδιακα η κλίση των  7 μοιρών που είχε πάρει πριν το μεσημέρι το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, πήρε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς στο γκαράζ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου.

Ακολούθησαν προσπάθειες απάντλησης και αδειάσματος των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να μετακινήσουν τα καμένα οχήματα και επιχειρούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. 80 φορτηγά και 152 οχήματα είχε μέσα το πλοίο, μέχρι τις 16:00 οι πυροσβέστες είχαν βγάλει έξω 6 φορτηγά, 3 λεωφορεία, 24 ΙΧ και 14 δίκυκλα. Η επιχείρηση αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες, αλλά οι αρχές αναφέρουν ότι ελέγχουν την κατάσταση.

Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Κώστας Μπερτσιάς, εξήγησε στην ΕΡΤ τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωση των επιβατών που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αρχικά ξεκαθαρίστηκε πως όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν και εφόσον το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά.

Η αποζημίωση των παθόντων αναμένεται να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα, καθώς με το που τελειώσουν οι διαδικασίες καταγραφής, οι εταιρείες κινούν άμεσα τις διαδικασίες για αποπληρωμή των κατεστραμμένων οχημάτων.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και νταλίκες) που ήταν σταθμευμένα στα γκαράζ.

Η εταιρεία θα αποζημιώσει και τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών, αν αυτά έχουν καταστραφεί εντός του πλοίου, εφόσον οι επιβάτες  παραδώσουν την απόδειξη την οποία παρέλαβαν όταν τα παρέδωσαν προς φύλαξη στους χώρους του πλοίου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της ΑΝΕΚ: 210 4197470 και 210 4197420

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content