Αλλαλούμ με τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το σκοπιανό δημοψήφισμα

«Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», σχολιάζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Άλλα λέει ο Π. Καμμένος…

Άκυρη θεωρεί πλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε μια πρώτη αντίδρασή του μετά το πέρας της διαδικασίας στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το δημοψήφισμα απέτυχε και ότι  το 68% των πολιτών της ΠΓΔΜ ουσιαστικά ακύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος σημείωσε:

«Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content