ktel

Ευχαριστήριο της παράταξης Κουράκη στους Ηρακλειώτες

Το λαό του Ηρακλείου ευχαριστεί ο Γιάννης Κουράκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Ηράκλειο 3.7.5.”:

«Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον λαό της πόλης μας που μας ανέδειξε σε πρώτη δύναμη με 36,7% και 18 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλώνουμε παρόντες στις εξελίξεις που έρχονται και αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες που αναλογούν στην κίνηση μας σε ότι αφορά τη πορεία του Δήμου.

Είμαστε μια νέα κίνηση που προέκυψε από συμμετοχικές διαδικασίες για την διαμόρφωση του προγράμματος μας με πρωτοβουλία του Γιάννη Κουράκη. Ουσιαστικά λειτουργήσαμε ως μια δεξαμενή σκέψης με στόχο την αποτύπωση των αναγκών της Δήμου μας και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εφαρμογής λύσεων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας, την χωροταξική αναγέννηση, την πολιτιστική ανανέωση, την κοινωνική συνοχή, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης και την αποτελεσματική διακυβέρνηση. Οι προτάσεις μας είναι απολύτως ιεραρχημένες και κοστολογημένες. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των πολιτών τις υιοθέτησε. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να αποτελέσουν την βάση για προωθητικές συγκλίσεις και ευρύτερες συνεργασίες που θα εξασφαλίσουν μια αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Είναι ομόφωνη απόφαση μας να λειτουργήσει η κίνηση μας με αυτονομία και να συνεχίσει να παράγει ιδέες και προτάσεις για την πόλη μας. Στις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθούν τα όργανα διοίκησης και θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα συναντήσεων και διαβουλεύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για να διατηρήσουμε αμείωτη την επαφή μας με τον λαό του Ηρακλείου.

Είναι προφανές ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν κατορθώσαμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που πίστευαν στην ανάγκη για δημοτική αλλαγή. Αυτό αποδεικνύεται και από το μέγεθος της αποχής που είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ηρακλείου.

Το πολιτικό πρόταγμα σήμερα είναι διαφορετικό. Πρόθεση μας είναι να συγκροτηθεί μια ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη βάση μιας σταθερής προγραμματικής συνεργασίας, με στόχο να πετύχουμε μια φυγή προς τα εμπρός για το Δήμο και την πόλη μας. Θα παλέψουμε με όλους όσους πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουν οι επικρατούσες νοοτροπίες στη διακυβέρνηση του Δήμου και να σπάσουν τα όποια «στεγανά»  της περασμένης περιόδου. Θα κινηθούμε μακριά από κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού του Ηρακλείου. Αυτό αποτελεί υποχρέωση της πλειοψηφίας και δέσμευση μας απέναντι στους πολίτες. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο για έναν ανοικτό διάλογο με όρους ισοτιμίας που θα οδηγήσει σε συμπόρευση για το καλό της πόλης.»

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5

Γιάννης Κουράκης, επικεφαλής

Αγαπάκης Δημήτριος

Αγριμανάκης Γεώργιος

Γιαλιτάκης Νικόλαος

Γιαουρτάς Δημήτριος

Δημόπουλος Νικόλαος

Δροσίτης Ιωάννης

Ζαμπετάκης Φανούριος

Καλονάκη Ιωάννα

Κόκκορη Ελένη

Μακαρόνας Γρηγόριος

Μεραμβελλιωτάκης Νικόλαος

Ξυλούρη Μαρία

Σενετάκη Ειρήνη

Σπανάκη Αθηνά

Στειακάκης Γεώργιος

Χαιρέτης Εμμανουήλ

Ψαρράς Ιωάννης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ