Όλαφ Σόλτς σε Νίκο Παπανδρέου: Η Διεύρυνση της Ευρώπης ξεκινά από τα Δυτικά Βαλκάνια

Ο Γερμανός Καγκελάριος, την Τρίτη 9 Μαΐου, στη συζήτηση με θέμα «Αυτή είναι η Ευρώπη»  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αντάλλαξε απόψεις  με τους ευρωβουλευτές  σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και τις προκλήσεις του πολέμου που συνεχίζει να διεξάγεται στην Ουκρανία. Στη συνέχεια ο κ. Σολτς μετέβη στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας όπου συζήτησε με του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές  για τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρέμβαση στη συζήτηση πραγματοποίησε και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου. Αφού ευχαρίστησε τον Γερμανό Καγκελάριο για την παρουσία του στην Ομάδα, αναφέρθηκε στην  αναγκαιότητα να ενταθούν οι προσπάθειες για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων η οποία έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και η οποία εκκρεμεί εδώ και είκοσι χρόνια. 

Ο Όλαφ Σόλτς συμφώνησε με τις θέσεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή και δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφορικά με την “Ημέρα την Ευρώπης”  κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι “Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τεράστιες σημερινές προκλήσεις και πρέπει να εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες, ώστε να επιλύσουμε τα θέματα που έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, την ενεργειακή και διατροφική ασφάλεια και τη μείωση του υψηλού κόστους ζωής”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content