Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής -Περνά το συνταξιοδοτικό του Μακρόν

Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και έτσι πέρασε η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν, που έχει προκαλέσει αναβρασμό στη Γαλλία.

Αρχικά, η πρόταση που κατέθεσε η ομάδα Liot δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 287 ψήφους που απαιτούνταν, λαμβάνοντας 278 ψήφους υπέρ.

Συνολικά, 19 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, δήλωσε ο βουλευτής Alexandre Vincendet.

Η δεύτερη πρόταση μομφής από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έλαβε λιγότερη υποστήριξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, με μόλις 94 ψήφους.

Μιλώντας πριν από τις ψηφοφορίες, ο κεντρώος βουλευτής Σαρλ ντε Κουρσόν, ένας από τους συντάκτες της πρότασης δυσπιστίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν για έλλειψη «θάρρους» κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συζητήσεων.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μακρόν, Ορόρ Μπερζέ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ενεργεί ενάντια στο κοινό καλό.

Οι προτάσεις δυσπιστίας κατατέθηκαν αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν παρέκαμψε την Εθνοσυνέλευση για να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, που αυξάνει το όριο ηλικίας από τα 62 στα 64 έτη.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content