Δύσκολες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’


ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Δραματική επιδείνωση έχει παρουσιάσει τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, ο οποίος παραμένει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως από νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τον προσωπικό του γιατρό.

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι βεβαρημένη εδώ και καιρό, λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, Ιωσήφ Κάσιο, υπήρξε επιδείνωση, έγινε μια ανάκαμψη αλλά δεν παύει η κατάσταση της υγείας του να παραμένει βεβαρημένη.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (Κύπρου) ο δρ Κάσιος είπε πως ο Αρχιεπίσκοπος, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε κατάσταση κατά την οποία μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον, να ασκεί ακόμη τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του.

«Έχουμε νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως και λαμβάνει ότι θα λάμβανε σε οποιοδήποτε ιατρικό κέντρο. Έχουμε οργανώσει την όλη την κατάσταση ώστε να μην λείπει τίποτα στον Μακαριότατο. Ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται», εξήγησε ο δρ Κάσιος.

Σημείωσε πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι επιλογές που έχουν ως γιατροί δεν είναι πολλές και πως «δεν μπορείς να προβλέψεις τι μπορεί να γίνει», επισημαίνοντας πως επισκέπτεται τον Μακαριότατο 2-3 φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με τον δρ Κάσιο, ο Μακαριότατος λαμβάνει συντηρητική αγωγή και «παίρνει αυτό το οποίο ενδείκνυται». Ο Αρχιεπίσκοπος επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και έχει επίγνωση της κατάστασής του την οποία αντιμετωπίζει με χαμόγελο και γενναιότητα, πρόσθεσε ο γιατρός.

Οι επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι και η εποχή που αυξάνονται οι ιογενείς λοιμώξεις.  Τον επισκέπτονται ιεράρχες και στενοί συγγενείς, ανέφερε ο κ. Κάσιος.

Ο δρ Κάσιος ανέφερε πως, οποιαδήποτε θα είναι η πορεία της υγείας του, «η απόφαση είναι να παραμείνει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ είναι 81 χρόνων και βρίσκεται στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κύπρου από τις 12 Νοεμβρίου του 2006.

-Σε ανακοίνωση τους οι Θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ δύσκολη και προσεύχονται για την αποκατάσταση της υγείας του Προκαθήμενου.

«Θεέ Παντοκράτορα, φύλαξε και προστάτευε τον Μακαριότατο με τη θεραπευτική σου δύναμη. Προσευχόμαστε για την ανακούφιση του Μακαριωτάτου, για ευεξία, για δύναμη. Εμπιστευόμαστε την καλοσύνη Σου γιατί είσαι ο Κύριος και Σωτήρας μας. Κύριε δείξε έλεος», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Εθνικός ΚήρυξΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content