Αδάμος Αδάμου στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Δ. Συλλούρη

Μετά το οδυνηρό σκάνδαλο με τα “χρυσά διαβατήρια” που κόστισε μεταξύ άλλων την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δ. Συλλούρη, γυρίζει σελίδα η Κυπριακή Βουλή ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ιστορίας με τον Αδάμο Αδάμου να έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών δυνάμεων για να αναλάβει το πηδάλιο του νομοθετικού σώματος μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Με σύνθημα και υπόσχεση για δουλειά από τον νέο Πρόεδρο της, η Βουλή προχωρεί μπροστά θέλοντας να αφήσει πίσω τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και τα οποία αμαύρωσαν την εικόνα της πολιτικής ζωής του τόπου γενικότερα.

«Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά δεδομένης της καταρράκωσης της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της Βουλής των Αντιπροσώπων με όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό», ανέφερε ο Αδάμος Αδάμου, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της στήριξης της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Βουλής απ’ όλα τα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ.

Ο κ. Αδάμου εξέφρασε ευχαριστίες στα πολιτικά κόμματα για τη στήριξη που παρείχαν στην υποψηφιότητά του. Όπως είπε, «θα είμαι ένας ανεξάρτητος εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, όντας μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ -Αριστερά – Νέες Δυνάμεις». Ανέφερε ακόμα ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να φέρουν την Βουλή των Αντιπροσώπων στην θέση εκείνη, που πρέπει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και «όχι σε αυτό που παρατηρούμε σήμερα».

«Για αυτό μας περιμένει σκληρή δουλειά και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα έχω σύμμαχους όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους συναδέλφους Βουλευτές», είπε. Τέλειωσε με τη φράση «δουλειά, δουλειά, δουλειά», αναφέροντας ότι μόνο αυτό ξέρει να κάνει μια ζωή και αυτό θα κάνει και τώρα.

Η ανακήρυξη της υποψηφιότητας του θα γίνει και επίσημα την Τρίτη ή την Τετάρτη με πιο πιθανό σενάριο το πρώτο καθώς η δεδηλωμένη πρόθεση όλων των κομμάτων όπως καταγράφηκε χθες στη σύσκεψη των αρχηγών είναι όπως το θέμα κλείσει το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

 

filenews

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ