Αγιο Φως από τη Βηθλεέμ μεταφέρθηκε σε Βιέννη και Γερμανία

Όπως κάθε χρόνο, μια ομάδα νέων Αυστριακών επισκέφθηκε τη Βηθλεέμ, έλαβε το ιερό Φως από την κανδήλα του Σπηλαίου της Γέννησης, που με την φροντίδα του  Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανάβει νυχθημερόν, το μετέφερε αεροπορικώς στη Βιέννη και από εκεί σιδηροδρομικώς στο Μόναχο, με σκοπό την από εκεί μεταφορά του σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Το φετεινό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν “Η Ειρήνη χρειάζεται ποικιλία (πολλαπλότητα) – για μια ανεκτική κοινωνία”.

Στον Καθεδρικό Ναό του Μονάχου έλαβε χώρα, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, ειδική τελετή υποδοχής του ιερού Φωτός από τον Καρδινάλιο Μονάχου και Πρόεδρο της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Γερμανίας, Σεβ. Reinhard Marx, τον ευαγγελικό Επίσκοπο Βαυαρίας και Πρόεδρο της της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας. κ. Heinrich Bedford-Strohm και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Το Φως της Ειρήνης από τη Βηθλεέμ μεταφέρεται σε εκκλησίες, κατοικίες, σχολεία, Υπουργεία, Δημαρχεία, Κοινότητες, σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς, πολυκαταστήματα, ευαγή ιδρύματα, φυλακές, κ.λ.π.

Όπως μετέδωσε το Βαυαρικό Ραδιόφωνο στις 16.12.18, το ιερό Φως της Βηθλεέμ μεταφέρεται στο Μόναχο ήδη από το 1986. Το 2001 μετάφέρθηκε στη Νέα Υόρκη, μετά την καταστροφή των Διδύμων πύργων, ενώ μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου το παρέλαβαν ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (1995) και ο πρώην καγγελάριος της ΟΔΓ, Χέλμουτ Κολ (2001).

Η βαυαρική τηλεόραση αναφέρθηκε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ημέρας, στην εκδήλωση αυτή, καθώς επίσης και οι εφημερίδες και το διαδύκτιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content