Τηλεδιασκέψεις με τις διοικήσεις των ΕΑΚ Ηρακλείου και Χανίων

Η αιμοδοσία αύριο στο Λίντο, οι νέες θέσεις εργασίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και οι προετοιμασίες για ακόμα καλύτερες αθλητικές υποδομές την επόμενη ημέρα, όταν η Ελλάδα νικήσει τον κορωνοϊό

Με τη διοίκηση του ΕΑΚ Ηρακλείου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της σειράς επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με τους επικεφαλής των αθλητικών υποδομών, οι οποίες εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είχαν προηγηθεί εκείνες με τα ΕΑΚ Χανίων, Λάρισας και Θεσσαλονίκης – Καυτανζόγλειο, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες και με τα υπόλοιπα ΕΑΚ της χώρας.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε για την Αιμοδοσία που διοργανώνεται στο Λίντο αύριο Πέμπτη, 9 Απριλίου, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» και της σχετικής επιστολής του προ ημερών, προς όλη την αθλητική οικογένεια, για την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης τώρα που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες στη μάχη με τον κορωνοϊό.

 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό επιτρέψει την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Επ’ αυτών ζητήθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις τόσο από την διοίκηση του ΕΑΚΗ, όσο και από εκείνη του ΕΑΚ Χανίων χθες, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων. Στην Κρήτη αντιστοιχούν 40 θέσεις, 27 στο ΕΑΚΗ και 13 στο ΕΑΚ Χανίων.

Οι διοικούντες των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων μετέφεραν τη μεγάλη ικανοποίηση της τοπικής αθλητικής κοινότητας για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ