Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, στο Ηράκλειο, οι οποίοι μετρούν σχεδόν ένα χρόνο κλειστοί δεδομένου ότι και το άνοιγμα του κλάδου με περιοριστικούς όρους το περασμένο καλοκαίρι έγινε σε μία περίοδο, κατά την οποία οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μετρούν τις λιγότερες συνδρομές.

Ο κλάδος ασφυκτιά και έχει αγανακτήσει χωρίς να ξέρει στην πραγματικότητα που υπάγεται, δηλώνουν εκπρόσωποι του κλάδου στο Ηράκλειο και ζητούν απο την Πολιτεία μέτρα στήριξης και άμεσο άνοιγμα των επιχειρήσεων τους.

Μετά από ένα καταστροφικό 2020 για τους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, δυσοίωνο εμφανίζεται και το μέλλον του κλάδου, με εκατοντάδες γυμναστήρια να απειλούνται με λουκέτο. Οι ίδιοι βλέπουν και τη φετινή χρονιά να περνά, με τους ίδιους αλλά και τους αθλούμενούς τους μακριά από τα γυμναστήρια και τις προπονήσεις.

 

Μάλιστα σε μία προσπάθεια του κλάδου να στείλει το μήνυμα για άμεση επαναλειτουργία των γυμναστηρίων προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ομάδα ιδιοκτητών γυμναστηρίων του Ηρακλείου, δημιούργησε σελίδες (φωτογραφία παρακάτω) στα social media.Ακολουθούν δηλώσεις απο ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του Ηρακλείου.

(Παναγιώτης Φούντας, Ανδρέας Τσουτσούλης, Δημήτρης Φαρσάρης, Μαρία Βουτυράκη, Βασίλης Τριγώνης)

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με 40 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του Ηρακλείου το μεσημέρι της Τρίτης.


Οι ιδιοκτήτες, αφού ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για την ακρόαση, του εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στα περίπου 80 γυμναστήρια που υπάρχουν στον νομό Ηρακλείου. Τόνισαν την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεση λύση ως προς το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους με την άρση των μέτρων της πανδημίας, δεδομένου ότι η λειτουργία των γυμναστηρίων έχει ανασταλεί ήδη για έξι μήνες εντός του 2020, ενώ και την τρέχουσα χρονιά ο κλάδος ήδη βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για ένα μήνα και επεσήμαναν επιπλέον την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Ο Υφυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των ιδιοκτητών, τους ευχαρίστησε για την από μέρους τους απόλυτη συμμόρφωση και πειθαρχία στις οδηγίες των υγειονομικών. Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι το πλαίσιο λειτουργίας και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων των γυμναστηρίων, δεν υπάγεται στο πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Παρόλα αυτά συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία:


Α) Για την επεξεργασία και προώθηση στα αρμόδια χαρτοφυλάκια των αιτημάτων τους για τα φορολογικά θέματα που τους απασχολούν

Β) Για τη σύνταξη και προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων και

Γ) Για την υλοποίηση από κοινού πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση των μηνυμάτων που υπηρετεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της φυσικής δραστηριότητας, του ευ ζειν και της προώθησης της Άθλησης για Όλους.

Ο Υφυπουργός τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της πανδημίας στον τομέα του αθλητισμού, γεγονός που αποτυπώνεται πρόσφατα και στο σταδιακό άνοιγμα ολοένα και περισσότερων αθλητικών διοργανώσεων σε όλη τη χώρα και ευχήθηκε για άμεσες θετικές εξελίξεις και στον κλάδο των γυμναστηρίων.

Μάνος Τριγώνης

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ