Ολυμπιονίκες και άλλοι αθλητές υπέρ της αθλητικής μεταρρύθμισης

Ο ένας μετά τον άλλον οι Ολυμπιονίκες και οι κορυφαίοι αθλητές μας προχωρούν σε δηλώσεις στήριξης της αθλητικής μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης, η οποία επιχειρείται να ολοκληρωθεί με το νέο σχέδιο νόμου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί προς Διαβούλευση.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μούγιος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και ασημένιος κωπηλάτης, μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο, στο Πεκίνο το 2008, δεν διστάζει να σχολιάσει και για τις αντιδράσεις που φυσιολογικά προκαλούνται απ’ όσους ενοχλούνται με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου. Ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η ενότητα του αθλητικού κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτη και οι δηλώσεις τους για τις θετικές προβλέψεις του νομοσχεδίου δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτους για προεκλογικά συμφέροντα.

Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, λοιπόν, χαιρετίζουν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τον τρόπο της διαδικασίας των εκλογών στις Ομοσπονδίες και τις προσδοκίες που δημιουργούνται για σοβαρή ανανέωση στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τα όρια θητειών και ηλικιών στα ΔΣ, που πέρασαν τον περασμένο Νοέμβριο στον πρώτο νόμο του νυν υφυπουργού. Διαβλέπουν ότι αλλάζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της χώρας για τα προσεχή χρόνια, η ανάπτυξη του οποίου είναι δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε με την κοινή ανακοίνωση των Πετρούνια, Κορακάκη, Καγιαλή, Μάντη, Βολικάκη, Κακλαμανάκη, Μάρα και άλλων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Γιαννιώτης, Κοζομπόλη, Μωραϊτίδου, Παπανικολάου, Μπεκατώρου, Πολυχρονίδης. Μυγιάκης, Βασδέκη, Λεωνίδης, Νιαγκουάρα, Κουρνέτας, Χριστοφορίδου, Μήτρου, εκδόθηκε ανακοίνωση των Ολυμπιονικών του υγρού στίβου (αφοί Αφρουδάκη, Γιαννόπουλος, Βλοντάκης, Βολτυράκης, Γιαννουρής, Δεληγιάννης, Καραπατάκη, Κουρέτας, Παπαναστασίου κ.ά.) και συνεχίζονται οι δηλώσεις στήριξης με τους κάτωθι:

Δημήτρης Μούγιος (ασημένιος Ολυμπιονίκης κωπηλασίας)
«Διαβάζοντας για τον νέο αθλητικό νόμο διαπίστωσα ότι η Κυβέρνηση έχει τη βούληση να διορθώσει προβλήματα που βασανίζουν επί δεκαετίες την αθλητική οικογένεια. Δεν μπορώ παρά να χαιρετίσω αυτή την ενέργεια που έχει ως σκοπό την ανανέωση και τη βελτίωση του αθλητισμού της χώρας. Παρακολουθώ τις αντιδράσεις που φυσιολογικά προκαλούνται απ’ όσους τυχόν θεωρούν ότι θίγονται, αλλά πρέπει να τους πω ότι η συμφωνία τόσων αθλητών με τις προβλέψεις του νόμου δεν αφορά σε εκλογικές σκοπιμότητες, όπως πιθανώς να νομίζουν. Όλοι εμείς θέλουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλητισμού, στον οποίο έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε την ίδια λαχτάρα και θέλουμε το καλό του αθλητισμού. Είναι το όραμά μας. Να προχωρήσει η χώρα αθλητικά, να αναπτυχθεί σε όλα τα αθλήματα. Μεταξύ μας, οι αθλητές, δεν γίνεται να έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ούτε μπορούν να μας χωρίσουν ή να μας κατηγοριοποιήσουν. Είναι αυτονόητο πως μπροστά στα οφέλη για τον αθλητισμό μας, στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα, ενωμένοι».

Τασούλα Κελεσίδου (ασημένια Ολυμπιονίκης δισκοβολίας)
«Ο νέος αθλητικός νόμος υπόσχεται να φέρει διαφάνεια και αξιοκρατία. Μία τέτοια προσπάθεια έχουμε όλοι χρέος να την στηρίξουμε. Η Κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκονται συνεχώς δίπλα στους αθλητές, κάτι που κάνει εμάς που έχουμε υπηρετήσει τον αθλητισμό, να μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για αυτό που έχουμε αγαπήσει».

Νίκος Ξυλούρης (Ολυμπιονίκης κολύμβησης)
«Θεωρώ ότι για πρώτη φορά, απ’ όσο θυμάμαι, πάει να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια για να υπάρξει διαφάνεια στον αθλητισμό. Κι όταν θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες, με δημοκρατικούς τρόπους, να έχουν το δικαίωμα να μπουν στον αθλητισμό άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τα αθλήματα και διαθέτουν γνώση, εμπειρία και όρεξη για να βοηθήσουν αυτό που έχουν αγαπήσει. Πρώτη φορά βρέθηκε ένας άνθρωπος, ο κ. Αυγενάκης, που έφτιαξε ένα νόμο, παραμερίζοντας συμφέροντα, με μοναδικό στόχο το καλό του αθλητισμού».

Πόπη Ουζούνη (Ολυμπιονίκης σφαιροβολίας)
«Ο νέος αθλητικός νόμος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση στέκεται το πλευρό των αθλητών και γενικότερα όλου του αθλητικού κινήματος. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον νόμο και τις προσπάθειες του Υφυπουργού και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε».

Γιώργος Τζελίλης (Ολυμπιονίκης άρσης βαρών)
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω για πρώτη φορά μια κυβέρνηση να παίρνει τόσο σοβαρά το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό και να δείχνει ότι έχει τη βούληση και τη θέληση να τον οδηγήσει στη πρόοδο και σε μία νέα εποχή με γνώμονα τη διαφάνεια. Το αθλητικό κίνημα έχει ανάγκη ανανέωσης. Σε μία τέτοια προσπάθεια, είμαστε όλοι αρωγοί και επικροτούμε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα».

Μαρία Καρπαθάκη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια Tae kwon do)
«Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια στηρίζω τον νέο αθλητικό νόμο γιατί υπόσχεται να φέρει ένα καλύτερο μέλλον στο αθλητικό στερέωμα της χώρας μας. Είναι η πρώτη φορά που εμείς οι αθλητές έχουμε φωνή και έφτασε η ώρα να γίνουν πράξη οι αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο αθλητισμός».

Χρήστος Σπύρου (Ολυμπιονίκης άρσης βαρών)
«Θέλω να στείλω μήνυμα στήριξης στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το αθλητικό νομοσχέδιο και τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν στον αθλητισμό μας. Ελπίζω να προχωρήσουν με τόλμη στις αλλαγές που θα δώσουν αισιοδοξία για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού και των νέων αθλητών που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον».

Σπύρος Ανδριόπουλος (Παγκόσμιος πρωταθλητής 10.000μ.)
«Ο αθλητικός νόμος δίνει την ευκαιρία, σε μία εποχή που υπάρχουν γενικότερες αλλαγές στην κοινωνία, να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης όλου του αθλητισμού. Αποτελεί μεγάλη τομή για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας».

 

 

ΑΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ