Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 «με ή χωρίς κορωνοϊό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, αλλά και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής.

Ο Τζον Κόουτς μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ξεκαθάρισε πως οι Αγώνες θα αρχίσουν κανονικά στις 23 Ιουλίου του 2021, ασχέτως με το πως θα έχει εξελιχθεί η πανδημία. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχαν ως θεματολογία τους Αγώνες Ανοικοδόμησης, μετά την καταστροφή του τσουνάμι. Τώρα αυτοί οι Αγώνες θα γίνουν οι Αγώνες που θα κατακτήσουν τον κορωνοϊό, όταν το εμφανιστεί το φως στο τέλος του τούνελ», είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Τον περασμένο Ιούλιο, οι διοργανωτές είχαν προτάξει την ιδέα να γίνουν με καθόλου ή ελάχιστο κόσμο, κάτι που ωστόσο και η ΔΟΕ, αλλά και η διοργανώτρια αρχή δεν θέλει, καθώς θα χαθούν τεράστια έσοδα και η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη. Μία άλλη πρόταση που έγινε ήταν να γίνει μία λιτή τελετή έναρξης και λήξης, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες.

«Αν το εμβόλιο είναι έτοιμο, θα είναι ένα πλεονέκτημα για μας, αλλά δεν λέμε ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε την διοργάνωση χωρίς αυτό. Δεν είναι καν προϋπόθεση το εμβόλιο», σχολίασε από την πλευρά του ο Τ. Μούτο, εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ