Ο Γιάννης Μαλαμάς στους διεθνείς διαιτητές FIBA

Το φετινό καλοκαίρι είναι ίσως απ’ τα πιο ευχάριστα και πιο επιτυχημένα στην ιστορία του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης.

Μετά την ένταξη της Αλεξάνδρας Καρανικόλα στους πίνακες των διεθνών διαιτητών της FIBA, τις προηγούμενες ημέρες κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έγγραφο της Διεθνούς Ομοσπονδίας στο οποίο ενημερώνει πως το μέλος του Συνδέσμου μας Γιάννης Μαλαμάς, διαιτητής Α1 εθνικής κατηγορίας, συμπεριλήφθηκε στους πίνακες διεθνών διαιτητών FIBA για διοργανώσεις “Basketball 3 on 3”.

Το “3 on 3” είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τρόπος παιχνιδιού μπάσκετ ο οποίος βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Απόδειξη αυτού είναι πως έχει ενταχθεί πλέον στα Ολυμπιακά αθλήματα και θα κάνει για πρώτη φορά την παρουσία του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020. Ο Γιάννης Μαλαμάς είναι ο πρώτος Έλληνας διαιτητής που γίνεται διεθνής στο συγκεκριμένο άθλημα, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο και το Σύνδεσμο μας. Η επιλογή των υπευθύνων αποδεικνύει πως στο πρόσωπο του Γιάννη βρήκαν τον κατάλληλο διαιτητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σ’ ένα άθλημα το οποίο απολαμβάνει μεγάλη προβολή σε διεθνές επίπεδο. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς ο Γιάννης Μαλαμάς -με το ταλέντο του και τη δουλειά που καταβάλει – έχει αποδείξει πως είναι ένας απ’ τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές, ενώ χαίρει εκτίμησης τόσο απ’ τις ομάδες που διαιτητεύει, όσο κι απ’ τις αρμόδιες επιτροπές διαιτησίας.

Μετά από 29 χρόνια λοιπόν, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης απέκτησε στο ενεργητικό του όχι μόνον έναν, αλλά 2 διεθνείς διαιτητές. Ευχόμαστε στον Γιάννη Μαλαμά θερμά συγχαρητήρια για την αξιολόγηση του, να είναι πάντοτε υγιής και να καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα σε προσωπικό, επαγγελματικό κι αθλητικό επίπεδο. Με χαρά θα υπερηφανευόμαστε για την παρουσία του «δικού μας παιδιού» στα γήπεδα “Basketball 3 on 3” σ’ όλο τον κόσμο κι ελπίζουμε να τον καμαρώσουμε σύντομα σε κάποια απ’ τις προσεχείς Ολυμπιάδες.

0-53 Ο Γιάννης Μαλαμάς στους διεθνείς διαιτητές FIBA

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ