Ο Αυγενάκης μετατρέπει το Ηράκλειο σε αθλητική μητρόπολη

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Βρείτε μας μια πόλη στην Ελλάδα που διαθέτει αθλητικό κέντρο που βρισκόταν εντός του οικιστικού ιστού της και ήταν μαραμένο για 30 ολόκληρα χρόνια; Μόνο το Ηράκλειο έχει την τύχη να διαθέτει ένα αθλητικό κέντρο όπως είναι το Στάδιο Ελευθερίας που βρίσκεται 500 μέτρα από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και ήταν ξεδοντιασμένο, είχε μαραζώσει με σπασμένα καθίσματα, ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους και ενώ η πόλη είναι η 4η μεγαλύτερη της χώρας.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας του Λευτέρη Αυγενάκη στην θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού το ΕΑΚΗ μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, με την καταπληκτική δουλειά βεβαίως και του Δ.Σ., που αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Έλληνες αθλητές αλλά κυρίως για τους κατοίκους του Ηρακλείου που έχουν την δυνατότητα να αθλούνται χωρίς να φοβούνται να… σπάσουν κανένα πόδι ή να τους έρθει κάτι στο κεφάλι.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ανέδειξε στην πράξη την μεγάλη δυναμική που έχει το Ηράκλειο ως κυψέλη αθλητισμού που το μόνο που ήθελε ήταν καλές αθλητικές εγκαταστάσεις για να τις αξιοποιήσει. Μέχρι τώρα οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μαράζωναν, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας αντικαταστάθηκε το 2020 μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Όμως ο Αυγενάκης δεν μένει εκεί και οι εξαγγελίες που έκανε επί Κρητικού εδάφους, τον έκαναν να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Το 1969 όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ πάτησε την Σελήνη είπε την θρυλική φράση «ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», ο Αυγενάκης δεν έκανε βήμα για την ανθρωπότητα αλλά ένα άλμα για την μετάλλαξη του Ηρακλείου σε αθλητική μητρόπολη της χώρας.

Η περιοχή του Λίντο που πρόκειται να μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο και θα είναι σε θέση να καλύπτει, καθημερινά, τις ανάγκες εκατοντάδων Ηρακλειωτών. Μια περιοχή στολίδι για το Ηράκλειο και την Κρήτη για μικρούς και μεγάλους, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων όπως είναι η κολύμβηση, το βόλεϊ, το τένις.

Όπως αποκάλυψε χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Λίντο δημιουργούνται πλέον:

-Κλειστή πισίνα για αγώνες πόλο
-Κλειστό προπονητήριο μπάσκετ, βόλεϊ
-Γήπεδα τένις
-Γήπεδο μπιτς βόλεϊ
-Δύο γήπεδα 3Χ3
-Πίστα σκέιτμπορντ

Τα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα, καθώς οι μελέτες τους είναι έτοιμες και οι πιστώσεις εγκεκριμένες..

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τα σωματεία για το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης, με την παραχώρηση διώροφου κτιρίου στο Λιμάνι από τον ΟΛΗ και την χωρίς χρονοτριβή αξιοποίηση του, όπως και για τις νέες εγκαταστάσεις για αθλήματα παραλίας, σε έκταση της ΕΤΑΔ που θα δοθεί εντός του μήνα, ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, τους οποίου το υφυπουργείο στοχεύει να διεξαχθούν στο Ηράκλειο το 2023 ή το 2025.

Οι εποχές που οι ομάδες πόλο και οι αθλητές κολύμβησης δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο γιατί δεν υπήρχε πετρέλαιο, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Το Ηράκλειο αλλάζει, το αθλητικό Ηράκλειο απογειώνεται και είναι δεδομένο πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους αθλητές ώστε να επιλέγουν την πόλη μας γιατί θα βρουν σίγουρα τις καλύτερες συνθήκες.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ