Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί το σταθερό βηματισμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή

"ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ" - ΑΡΘΡΟ

Τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, μας θύμισε χθες η επιτυχημένη και ουσιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και οι προηγηθείσες, επίσης επιτυχείς επισκέψεις του στο Παρίσι και το Βερολίνο. Και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής πέτυχε να σταθεροποιήσει τη Δημοκρατία στη χώρα, μετά τη λαίλαπα της χούντας, στράφηκε προς τους φίλους του, στη Δύση. Και άρχισε μια σειρά επισκέψεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πήγε στο Παρίσι. όπου βρήκε τη θερμή υποστήριξη του Προέδρου Ζισκάρ ντ’ Εσταίν. Επισκέφθηκε το Βερολίνο όπου εξασφάλισε τη συμπαράσταση του καγκελλαρίου Χέλμουτ Σμιτ. Πήγε στην Ολλανδία όπου τον αγκάλιασε ο αντιχουντικός ηγέτης Βαν Ντερ Στουλ. Και στην Αγγλία ο Χάρολντ Ουϊλσον.

Όλοι αυτοί, εκτός των άλλων, ήταν και προσωπικοί φίλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και, κακά τα ψέματα, σ’ αυτή την ειλικρινή φιλία, στηρίχθηκε λίγο αργότερα, η υποστήριξη των σημαντικών αυτών χωρών, στο αίτημα της Ελλάδος να ενταχθεί και να γίνει πλήρες μέλος της ΕΟΚ.

Κάτι παρόμοιο επιχειρεί, αυτό τον καιρό, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσπαθεί να ανατάξει τη χώρα. Και ζητά προς τούτο τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε το γύρο των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μετά από μια 7χρονη περίοδο δικτατορίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οργανώνει τις επισκέψεις του στις φίλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά από μια τετραετή και πλέον διακυβέρνηση της χώρας από δεδηλωμένους αντιευρωπαϊστές, που στην πορεία της διακυβέρνησής τους και για να παραμείνουν στην εξουσία, μετατράπηκαν μεν σε  “γιεσμεν” κι έκαναν όλα τα χατήρια κυρίως της Μέρκελ, δεν μπόρεσαν όμως ποτέ να αποβάλουν τον αντιευρωπαϊσμό τους.

Από τη μια η κρίση και τα μνημόνια που διέλυσαν την οικονομία και τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδος, κι από την άλλη η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν τη χώρα μας σε πλήρη απαξίωση και αναξιοπιστία.

Αυτές τις συνέπειες επιδιώκει τώρα να επουλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και δεν χωρεί καμιά αμφιβολία, ότι, βήμα προς βήμα, το επιτυγχάνει!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ