Γάμοι, τεκνοποιήσεις κι ο κακός χαμός

Της Ελένης Μανιωράκη – Ζωϊδάκη

Κάπως έτσι άρχισε με μαστοριά,  πριν από χρόνια, να προωθείται η εκθήλυνσης των αγοριών για να φθάσει να προωθείται σαν πρότυπο η διαφορετικότητα.  Το μπέρδεμα των ρόλων του ζευγαριού δεν ζυγίστηκε αρχικά με περίσκεψη από τον σοφό λαό και λογίστηκε πρόοδος και εκσυγχρονισμός του γάμου. Το φυσιολογικό (λογική της φύσεως) παραμερίστηκε.  Οι ρόλοι μπερδεύτηκαν. Τα  παιδιά έχασαν την μάνα τους, έχασαν όμως και τον πατέρα τους σαν πρότυπο ανδρικό, που  παντοδύναμος  μπορούσε να τα προστατεύει από τον κακό τον δράκο. Κι οι δράκοι πολλοί και πολύ κακοί κι ο μπαμπάς σε ρόλο μαμάς αδυνατεί να γίνει ο υπερήρωας. Στην παιδική  σχολική διαγνωστική ζωγραφιά « η οικογένεια μου» που πάντα δέσποζε η ιερή μορφή της μάνας, αντικαταστάθηκε  με έναν πελαγωμένο πατέρα που μάταια  προσπαθούσε να προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο. Και περνούσαν τα χρόνια και το μεθοδευμένο έγκλημα, στην ονομαζόμενη με καμάρι δημοκρατική κοινωνία, έπαιρνε διαστάσεις ανυπολόγιστες .

Κι ενώ οι ταξικές διαφορές διευρύνονταν,  κι  οι διαχωριστές γραμμές πλούσιων και φτωχών  χαράσσονταν απειλητικά κανένας δεν πήρε χαμπάρι το κακό που ερχόταν απειλητικά να καταβροχθίσει όσα με κόπους και αγάπη κτίσαμε. Οι αόρατοι λίγοι που αλαζονικά κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου,  έκανα πια φανερή την εμφάνιση τους.  Το ποίμνιο αντιλήφτηκε κι ας άργησε είκοσι αιώνες, ότι  ούτως ή άλλως δεν την γλυτώνει την σφαγή και το’σκασε. Οι αιώνιοι  όμως εχθροί της ανθρωπότητος βρήκαν άλλο τρόπο να το καθυποτάξουν.  Όπλο τους πάλι η θρησκεία  υποβοηθούμενη τώρα από την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Με τέχνη και μαστοριά το πέτυχαν το ανακάτωμα των λαών, πείθοντας τον  για την αναγκαιότητα της. «Μα  δεν βλέπετε ο πόλεμος, η τρομοκρατία, επέβαλλαν την μετακίνηση αυτήν των λαών κι εμείς που υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε η μήτρα της Δημοκρατίας θα τους αφήναμε στην μοίρα τους»; Πες και  ξαναπές μας έπεισαν να παραχωρήσουμε την χώρα μας στους μετανάστες, θύματα κι οι  ίδιοι που εξυπηρετούν εν αγνοία τους το σχέδιο των ΜΕΓΑΛΩΝ νάνων. Κι έγινε η Ελλάδα  μας λαών το χωνευτήρι. Αλλοίμονο σου αν είχες γνώμη διαφορετική, σου προσήπταν,τον δήθεν ατιμωτικό τίτλο του  εθνικιστή, ρατσιστή, σωβινιστή και περίμεναν. Κι εγένετο θαύμα. Ο λαός κοιμήθηκε.  Στο σχέδιο τους, οι παγκόσμιοι κυβερνήτες βρήκαν τον δρόμο ανοικτό. Ένας λαός άβουλος, πτωχευμένος, φοβισμένος, παραπλανημένος   βλέπει τον αρμαγεδώνα που έρχεται με απάθεια, σαν να μην τον αφορά. «Πόσο μεθοδευμένα σε κατάντησαν πάλι πρόβατο  προδομένε ξανά και ξανά προοδευμένε λαέ μου».  

Όλα  όσα θεμελίωσε η  Δημοκρατία μας κι έναν πολιτισμόν αποκλειστικά δικό μας,  τα καταβροχθίζει η προπαγάνδα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Χάσαμε μισθούς και συντάξεις. Δώσαμε  αμαχητί γη και ύδωρ. Δεν ρίξαμε τους εχθρούς στο πήγάδι, δεν μηνύσαμε στους Ξέρξηδες και Δάτιδες «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». Όλα τα χαρίσαμε, όλα τα ξεπουλήσαμε, όλα τα χάσαμε κι ας ανήκαν στα παιδιά μας.   Άδειασαν  τις τσέπες μας άδειασαν το μυαλό μας, αλλά να αλλοιώσουν τα συναισθήματα μας για την πατρίδα και την οικογένειά μας δεν ερμηνεύεται! Χαλάσαμε τον κόσμο στην πιθανότητα της κατάργησης μιας ξενόφερτης  πρωινής προσευχής στα σχολεία κι ούτε κιχ, όταν απαγορεύτηκε από ανθέλληνες πολιτικούς που εκτελούν εντολές ξένων η έπαρση της Ελληνικής σημαίας κι ο Εθνικός μας ύμνος έγινε παρελθόν. Πώς το άντεξες αυτό Έλληνα; Το εθνικό σου σύμβολο το δοξασμένο να το δέρνει ο αέρας ατραγούδιστο και παραπονεμένο.  

Γιατί δεν άρπαξες το γιαταγάνι,  προγόνων αθανάτων,  να ξεχυθείς στους δρόμους  ψάλλοντας τον εθνικό σου ύμνο κι ανεμίζοντας το ιερό πανί, το αιματοβαμμένο, να ξαναγεμίσεις την ψυχή σου  παραγκωνισμένα πατριωτικά  συναισθήματα. Και τότε ίσως αντιληφτείς ότι  αξίες κατοχυρωμένες, αιώνιες,  κατακρημνίζονται χωρίς βοή και κρότο.. 

 Η Βουλή των Ελλήνων κι αν  ψήφισε, γεμάτη υπερηφάνεια, το σύμφωνο συμβίωσης  των ομόφυλων ζευγαριών (κι έπεται ο  « γάμος », κανένα λογικό άνθρωπο δεν ενόχλησε το συγκεκριμένο «σύμφωνο» κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα δικαιώματα  τους, ενόχλησε όμως ο γάμος κι η υιοθεσία παιδιών από τέτοια ζευγάρια . Αλλά κι ο τρόπος   που προβλήθηκε το θέμα. Κάτι σαν υπερδικαίωμα δηλαδή, σαν πρότυπο προς μίμηση, σαν δώρο κι όχι κουσούρι,  τύχη κι όχι σφάλμα της φύσης. γιατί το σφάλμα της φύσεως γίνεται αποδεχτό, από πάντα κι από όλους χωρίς ψηφίσματα και διαφημιζόμενες ρεκλάμες. Φύση είναι ότι θέλει κάνει. Όχι όμως έτσι, η κανονικότητα υπό διωγμόν κι η διαφορετικότητα διαφημιζόμενη; 
Μάλιστα κύριε και κυρία τι δεν καταλαβαίνετε; Στα παιδάκια σας απευθύνονται οι  διαφημίσεις εν μέσω βάρβαρων εικόνων που κραυγάζουν στο όνομα της  δημοκρατίας . «Βλέπεις αγοράκι μου μη σκοτίζεσαι να βρεις γυναίκα, μπορείς και με τον κολλητό σου. Θα αγοράσετε και παιδάκια. Τώρα ποιον θα λέει μαμά, θα το συνηθίσει με τον καιρό» . Έτσι αβίαστα το παιδί αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να γίνει ζευγάρι άνετα και με άτομα του ιδίου φύλου.  Το να προωθούν  όμως με νόμιμες διαφημίσεις,    νορμάλ άτομα να παρεκκλίνουν της κανονικότητος,  είναι έγκλημα ασυγχώρητο, που έχει σκοπό δολοφονικό, την μείωση του πληθυσμού.   Φτάνουμε στο σημείο  να «βαφτίζεται» από ομοφοβικός μέχρι φασίστας αυτός που τολμά να γίνει υποστηρικτής  «πτωχευμένων ιδεών» όπως «πατρίδα» « Έθνος»  « οικογένεια».
 Προς τι τόσος πόλεμος για το  δικαίωμα  της ικανοποίησης των όποιων σεξουαλικών αναγκών; ( τι ειρωνεία κάποτε  λεγόταν  «γενετήσιο ένστικτο».  Για να καταλάβω δηλαδή μόνοι οι ομόφυλοι έχουν αυτό το δικαίωμα; Οι άρρωστοι, οι ανάπηροι, οι παραπληγικοί δεν άλλοι που για άλλους λόγους δεν τους επιτρέπεται να γευτούν το υπέροχο δώρο του έρωτα, αυτοί δεν έχουν αυτό το δικαίωμα; Γι’αυτούς  τι μέτρα έχει πάρει η πολιτεία;
 Ο στόχος αυτών των ενεργειών τρομάζουν. Ποια κοινωνία ετοιμάζουν; Τι άλλο θέλουν να πετύχουν, εκτός της φτωχοποίησης, της παγκοσμιοποίησης και  της ισοπέδωσης αρχών και αξιών. Μήπως να μας εξαφανίσουν παντελώς σαν έθνος  σαν λαό, σαν ανθρώπινος είδος ;    Κι ο πιο σίγουρος τρόπος να το πετύχουν είναι η υπογεννητικότητα. Κάποιοι άνδρες να μην γίνουν ποτέ άνδρες και  κάποια  κανονικά ζευγάρια ( όσα καταφέρουν να μείνουν  κανονικά) να μη γίνουν ποτέ γονείς, λόγω ανεργίας και φτώχειας. Ο Ελληνισμός σε κάθετη πτώση.   Σε λίγα χρόνια, με μαθηματική ακρίβεια οι Έλληνες θα είναι μειονότητα στην πατρίδα τους  με την  προπαγάνδα «η χαρά της Δημοκρατίας » κι άλλων ανθελληνικών διασαφήσεων που μπαίνουν ανερυθρίαστα στο σπίτι του δυστυχώς ανυποψίαστου ακόμη λαού. 

 ΈΛΛΗΝΑ τίναξε τον ύπνο από τα μάτια σου, αφυπνίσου,  ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού. Απαίτησε   οι εταιρείες που διαφημίζουν τα προϊόντα τους και που εσύ  συντηρείς,   να εκπέμπουν μηνύματα όμορφα, παιδαγωγικώς ωφέλιμα, σεμνά και αγνά όπως και οι ψυχές των παιδιών.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ ΖΩΙΔΑΚΗ
(δασκάλα –λογοτέχνις)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content