Εμβόλια και … Αντιεμβολιαστές!

Με το ΜΑΤΙ του Επωχούμενου Παρατηρητή
Αγαπητέ κ. Περιπατητή, 

Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα. Εύχομαι, αυτή η χρονιά να είναι η τελευταία, για την πανδημία που μας ταλαιπωρεί εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια. Μην έχοντας ζήσει, μέχρι τώρα άλλη και έχοντας πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ για κάποιες επιδημίες, στο παρελθόν, που είχαν σχέση με κοτόπουλα, χοίρους, τρελές αγελάδες … φρούτα και λαχανικά (!), σκεφτήκαμε πως ό,τι κι αν είναι αυτός ο κορωνοϊός, θα περάσει όπως μια συνηθισμένη γριπούλα. Και γιατί να μην το πιστέψουμε, αφού αφενός μας βόλευε και αφετέρου, επειδή  το υποστήριζαν και άνθρωποι ειδικοί. Γιατροί, δηλαδή! Όμως, αν το σκεφτούμε, δεν υπάρχει χώρος, τομέας με σοβαρά προβλήματα, που να μην έχει και τους διαφωνούντες ειδικούς. Οι τελευταίοι, πιάνονται από μια λεπτομέρεια, από μια εξαίρεση του κανόνα και πάνω σ’ αυτή στηρίζουν τη δική τους θεωρία… Όμως, δεν είναι η εξαίρεση που περιέχει τον κανόνα, αλλά το αντίθετο!

Έτσι, αφού πληρώσαμε το κόστος με αρκετούς θανάτους, ξεκαθαρίσαμε πως ο ιός δεν είναι παραμύθια, αλλά είναι υπαρκτός. Κι έτσι, το ρίξαμε στην παρασκηνιολογία και στο ποιος ωφελείται. Πρώτες και καλύτερες οι εταιρίες φαρμάκων, με προπομπούς εκείνους που κατασκευάζουν μάσκες! Στην αρχή, είδαμε και πάθαμε να το παραδεχτούμε, ότι δηλ. οι μάσκες προστατεύουν. Έπειτα… Ποιος μπορούσε να φανταστεί, λίγα χρόνια πριν, ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΗ, θα έπρεπε να κυκλοφορούν με μάσκες… (πάνω που είχαμε, πρόσφατα, ψηφίσει και νόμο για την τιμωρία των μασκο – κουκουλοφόρων!) και ότι δεν θα ήταν λογικό να ανταλλάσσουμε χειραψίες και εναγκαλισμούς, αλλά μια μάλλον κωμική επαφή με τη γροθιά ή τον αγκώνα.

Ταυτόχρονα, πλανάται και το ερώτημα της προέλευσης του ιού· αν δηλ. δημιουργήθηκε στη φύση ή σε κάποιο εργαστήριο. Και τέλος, αν διέρρευσε (όπως διαρρέει μια πληροφορία) ή αν τον «διέρρευσαν» (όπως λάθος λέγεται και για τον ιό και για την πληροφορία, αλλά αυτό είναι ένα άλλο γλωσσικό ζήτημα). Αφήνουμε το ερώτημα να πλανάται (ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι το έχουν λύσει) και φτάνουμε στις εταιρίες φαρμάκων, από τις οποίες περιμένουμε να παρασκευάσουν το φάρμακο που θα σκοτώσει τον ιό ή που θα τον αναχαιτίσει. 

Τώρα, ταιριάζει το «Θα γυρίσει ο τροχός – θα γελάσει κι ο φτωχός». Εδώ, βέβαια, ο φτωχός είναι η πλούσια εταιρία, που δαπανά τεράστια πολλά, ώσπου να τελειοποιήσει κάποιο φάρμακο για μια σοβαρή ασθένεια· όπως τώρα με τον ιό… Μετά, το εγχείρημα μπαίνει σε θετικό πρόσημο… Οικονομοτεχνικά, ο αντιρρησίας θα σκεφτεί ότι δεν μας συμφέρει –ως εταιρία- να ψάξουμε για το φάρμακο, γιατί θα το πάρουν όσοι θα προσβληθούν από τον ιό και τέλος. Αντίθετα, το εμβόλιο πρέπει να χορηγηθεί σε όλους μας, σε όλο τον πληθυσμό της Γης και όχι άπαξ, αλλά ΤΡΙΣ (όπως λέμε: … και πριν προλάβω τρις να σ’ αρνηθώ). Κι αυτό, μόνο για μια περίοδο, ένα χρόνο δηλ. … κι όλο πάλι απ’ την αρχή, την επόμενη χρονιά. Άρα, για τις εταιρίες, στην έρευνα, προέχει το εμβόλιο, και βλέπουμε… Θα περίμενε κανείς, μέσα σ’ αυτό το κύμα της πανδημίας να υπάρχουν προβλήματα, όπως η έλλειψη εμβολίων, η διανομή τους, η επιλεκτική διάθεσή τους, η οργάνωση των συνεργείων για τον εμβολιασμό, καθυστερήσεις στο σύστημα, παραλείψεις στο μηχανισμό  και κάτι τέτοια, καθώς το όλο εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο, αδοκίμαστο και άγνωστο στη διαχείρισή του. 

Κι όμως, όχι ! Το πρόβλημα όπως απεδείχθη είναι άλλο. Είναι οι ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ! Μια κατηγορία ετερόκλητου πλήθους, που αγνοεί και παραβλέπει τη χρησιμότητα και την ανέλπιστα μεγάλη συμβολή του εμβολίου και τάσσεται με ακατανόητο φανατισμό εναντίον του. Είτε αρνούνται ανοιχτά την ύπαρξη της πανδημίας και του κορωνοϊού, είτε πιστεύουν σε ανόητες θεωρίες συνωμοσίας. Ένα μέρος των αντιεμβολιαστών ακολουθεί τη συμβουλή κάποιου πνευματικού καθοδηγητή του, κάποιου «άγιου πατέρα», ο οποίος αδιαφορώντας για τη στάση και τις οδηγίες της επίσημης Εκκλησίας, ενεργεί κατά τη δική του αντίληψη και αποτρέπει τους πιστούς από τον εμβολιασμό… Ένα άλλο μέρος, ξεκινώντας από την ανησυχία για την ασφάλειά του, αποδίδει τις ιατρικές συμβουλές και τις υπεύθυνες ανακοινώσεις σε παρασκήνιο του συστήματος και των πολιτικών που το εκπροσωπούν. Επιμένουν να μη θέλουν να κατανοήσουν, ότι οι όποιες σπανιότατες παρενέργειες ενός εμβολίου, εμπεριέχουν μικρότερο κίνδυνο από εκείνο που προκαλεί η ασθένεια, την οποία το εμβόλιο αποτρέπει. Επιπλέον, καθώς προχωρεί ο εμβολιασμός και –φυσιολογικά- μειώνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, η προσοχή των αντιεμβολιαστών μετατοπίζεται από τους κινδύνους της ασθένειας, στους κινδύνους από τον εμβολιασμό… 

Οι παράγοντες που οδηγούν στη διστακτικότητα για τη χρήση των εμβολίων, μπορεί να είναι η δυσπιστία έναντι της αποτελεσματικότητας των εμβολίων ή του παρόχου της υγειονομικής περίθαλψης, δηλ. των γιατρών, γενικά. Επίσης ο αντιεμβολιαστής, συχνά δεν βλέπει την αξία ή την αναγκαιότητα του εμβολίου. Ακόμη πιο συχνά, προβάλλεται ως ύποπτος παράγοντας, η ευκολία στην πρόσβαση και στη χορήγηση του εμβολίου… Στο σημείο αυτό μπορούμε να θυμηθούμε το ιστορικό ανέκδοτο, της εποχής του Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, με την προώθηση της νεόφερτης πατάτας, την οποία ο λαός αντιμετώπιζε με καχυποψία … η συνέχεια είναι γνωστή. Μήπως η κυβέρνηση θα έπρεπε να εφεύρει και να «σκηνοθετήσει» ένα ανάλογο σενάριο; Τότε, θα ήταν πλέον ή βέβαιο, ότι τα εναπομένοντα εμβόλια θα είχαν –ως δια μαγείας- εξαφανιστεί… (και χορηγηθεί, φυσικά!).

Η συνομοταξία των Αντιεμβολιαστών είναι μία ομάδα συνανθρώπων μας, της οποίας τα κίνητρα και τον τρόπο σκέψης είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς με τη λογική. Περιχαρακωμένοι πίσω από το συνταγματικό δικαίωμα για την αυτοδιάθεση του καθενός, αποτελούν τροχοπέδη στην αναχαίτιση της πανδημίας. Δίνουν χρόνο στον ιό, να πολλαπλασιαστεί και να μεταλλαχτεί, επιστρέφοντας πολλαπλώς το ιϊκό φορτίο σε εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους, σε έχοντες υποκείμενα νοσήματα κ.ά. Δεν είναι απλώς ουδέτεροι παρατηρητές, αλλά επικίνδυνοι συνάνθρωποί μας… Μάταια θα περίμενε κανείς να φρονηματιστούν από τη συνεχώς αυξανόμενη νόσηση και τα μεγάλα ποσοστά θανάτων ΤΩΝ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ …

Να δείτε, που κάποια στιγμή, θα δούμε στις οθόνες μας κάποιο παθόντα ανεμβολίαστο, να διαμαρτύρεται, να ζητάει και τα ρέστα, λέγοντάς μας: «Μα δεν βγήκε κανείς υπεύθυνος να μας πει την αλήθεια» !!!… Δικαιολογημένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει τον Αντιεμβολιασμό, ως μία από τις δέκα κορυφαίες απειλές για την υγεία ! 

Σας ευχαριστώ και Καλή Χρονιά

Ep.Peripatitis@gmail.com

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content